Amerika Birleşik Devletleri

Amerika Birleşik Devletleri, Kuzey Amerika'nın ortasında yer alır. Başkenti Washington'dur.

2017-10-20 13:31:42

Amerika Birleşik Devletleri, Kuzey Amerika'nın ortasında yer alır. Başkenti Washington'dur. Kuzey Atlantik Okyanusu ile doğudan, Kuzey Pasifik Okyanusu ile de batıdan komşu halindedir

AMERİKA'DA YÖNETİM

Amerika'da federal anayasal cumhuriyet düzeni vardır. 50 eyalet ve bir federal bölgeden oluşur. Amerika'nın federal bölgesi Washington'dur. New York, Chicago, Las Vegas, Los Angeles, Atlanta ve San Fransisco ülkenin önemli şehirleri arasındadır. 

İNGİLİZCE

Amerika'nın resmi dili İngilizce'dir. İspanyolca en çok konuşulan ikinci dil arasında yer alır.

AMERİKA'DA İKLİM

Ülke ikliminde değişiklikler görülür. Örneğin; Hawaii ve Florida bölgelerinde tropikal iklim hakim iken, Alasya bölgesinde arktik iklimi ve Mississippi Nehri kıyılarında ise yarı bozkır iklimi görülürken, güneybatı bölgelerinde ise çorak iklim hakimdir.

DİN VE İNANÇ

Ülke nüfusunun %52'lik bir bölümünde Protestan'lık hakimdir. Ardından ise Roma Katolikleri, hiçbir dine inanmayanlar ve Museviler gelir.

ÜLKE EKONOMİSİ

Dünyanın en büyük ekonomiSİ arasında yer alan Amerika'nın kuzeyinde daha çok bakır, demir, kömür ve petrol kaynakları bakımından zengin yataklar bulunu. En önemli kömür kaynakları ise ABD ve Kanada'dadır. ABD, dünyada en modernleşmiş haberleşme ağına sahiptir. 

AMERİKAN MUTFAĞI

Genellikle fast food ağırlıklı mutfakları vardır Hemen  hemen her köşede bir fast food satış noktası görülür. Kahvaltılar genel olarak mısır gevreği ve kahveden oluşur.

AMERİKA KÜLTÜRÜ

Bölgesel farklılıklara bağlı olarak çeşitli kültürler görülür. Amerika dünyada en çok göç alan ülkelerin başında gelir. Bu nedenle çok kültürlülük görülür. 

 

İlber Ortaylı: Rakıya sahip çıkalım, yoksa uyuşturucu yayılır

Dinozorlardan da eski gizemli keşif

Ressam Mustafa Ayaz vefat etti

Zeki Demirkubuz'dan Nuri Bilge Ceylan itirafı

Kurumsal Güvenlik için Yeni Rehber: 'İş Dünyasında İstihbarata Karşı Koyma'

Kına gecesinin gözdesi kaynana savar şalvar yakma geleneğinin anlamı nedir