Balıkçılık müzesi ziyaretçilere kapı araladı
Türkiye'nin tek balıkçılık müzesi olan Deniz Canlıları Müzesi, içinde barındırdığı 1500 mumya balığın bakımlarının tamamlanmasıyla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) normalleşme sürecinde ziyaretçilerini ağırlamaya hazır hale getirildi

Oluşturma Tarihi: 2020-06-21 17:46:51

Güncelleme Tarihi: 2020-06-21 17:46:51

Beylikdüzü'ndeki Yaşam Vadisi'nde, devasa büyüklükteki köpek balıkları, vatoz ve orkinoslar başta olmak üzere mumyalanmış binlerce deniz canlısının yer aldığı Deniz Canlıları Müzesi de yeni süreçte yeniden kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Müzenin kurucusu Kenan Balcı, müzede farklı türlerde 20 tır dolusu balık bulunduğunu söyledi.

50 gramlık hamsiden 1 ton 200 kiloluk orkinosa ve 800 kilogramlık köpekbalığına kadar toplamda 1500 deniz canlısının mumyalanmış halde müzede yer aldığını anlatan Balcı, müzenin öğrencilerin ve vatandaşların, denizlerden çıkan ürünleri tanımaları için ücretsiz olarak hizmet verdiğini belirtti.

Yılda iki kez müzedeki balıklara bakım yapıldığını anlatan Balcı, bu sayede, sergilenen balıklarla 300 yıl boyunca hatıra fotoğrafı çektirebilmenin mümkün olduğunu dile getirdi.

 Müzenin haftanın yedi günü ziyarete açık olduğunu hatırlatan Balcı, şunları kaydetti:

"Denizlerimiz tükenmeyen madenlerimizdir, ekmeden biçtiğimiz tarlalardır. Bunu herkes bilsin. Denizlerimizin ne kadar değerli olduğunu, denizlerimizden hangi ürünlerin çıktığını görsünler, birebir dokunabilsinler ve balıklarımızın ne kadar önemli besin kaynağı olduğunu bilsinler diye bu hizmeti veriyoruz.

Balık, doğal ilaçtır. Bu doğal ilacı tanıtabilmek için ülkemiz sularında çıkan balıkları teker teker halkımıza anlatmaya çalışıyoruz. Öğretmenler, dersleri uygulamalı olarak işleyebilsinler diye bu müzeyi kurduk, 30 senedir de devam ediyoruz. 2000 metrekaresi kapalı olmak üzere, toplam 4000 metrekarelik alanda bu balıklarımız sergilenmeye devam ediyor."