Galileo Galilei'nin bilim dünyasındaki en büyük isimlerden biri olduğunu biliyoruz. Ama 17. Yüzyılda görüşleri genel anlayışa ters düşmüş ve bilim kilisenin katı doktrinleri karşında büyük bir sınava çekilmişti. Teleskopu ile gökyüzünü inceleyen Galilei yüzyıllar boyunca bilim çevrelerini şaşkınlığa uğratan keşiflerde bulunmuştu.
Bilim dünyasındaki en büyük isimlerden biri olduğunu biliyoruz. Ama 17. Yüzyılda görüşleri genel anlayışa ters düşmüş ve bilim kilisenin katı doktrinleri karşında büyük bir sınava çekilmişti. Teleskopu ile gökyüzünü inceleyen Galilei yüzyıllar boyunca bilim çevrelerini şaşkınlığa uğratan keşiflerde bulunmuştu.
Herkesin bildiğinin aksine Galileo Galilei'nin yaşadığı dönemde insanlar dünyanın yuvarlak olduğunu zaten biliyordu. İnsanların bilmediği ve Galileo'nun yargılanmasına neden olan şey ise Dünya'nın Güneş etrafında döndüğünü ispatlamaya çalışmasıydı. Çünkü o dönemde kilisenin her şey insanlar için yaratılmış tezi güneşin, gezegenlerin ve yıldızların dünyanın etrafında döndüğünü savunuyordu.
Bu tezin yanlış olduğu aslında ilk defa Nicolaus Copernicus tarafından fark edilmişti. Ancak Copernicus, Engizisyon mahkemesinin kendisine neler yapacağını bildiği için bu gerçeği bir süre saklamış ve ölümüne yakın bir kitap yazarak bulgularını anlatmıştı. O zamanlar bu kitap çok ilgi çekmediği için Copernicus mahkemeye çıkamadan ölmüş. Copernicus'un fikirlerini savunan diğer bir İtalyan filozof Giordano Bruno, Engizisyon tarafından yargılanmış ve diri diri yakılarak idam edilmişti.