Kültür Yolu Festivali, LGBT destekçilerini fonluyor!
Daha önce “Rakı Şişesinde Balık Olsam”, 'Ben Berlin' gibi LGBT mesajı içeren oyunları destekleyen Kültür Bakanlığı'nın, 16 ili kapsayan Kültür Yolu Festivali'nde de ortaya çıkan LGBT propagandasını görmezden gelip destekte bulunması tepki çekiyor.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-23 11:16:56

Güncelleme Tarihi: 2024-10-23 11:28:46

Trabzon'da düzenlenen Kültür Yolu Festivali'nde LGBT propagandası...

Yeni Akit yazarı Ahmet Can, LGBT propagandasına yer verilen, Kültür Bakanlığı bünyesinde desteklenen Kültür Yolu Festivali'ne ilişkin değerlendirmede bulundu...

KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ'Nİ KİMLER DÜZENLİYOR?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu idaresinde Kültür Yolu Festivali yapılıyor. Batuhan Mumcu ara sıra milli çıkışlarıyla tanınan bazen de lüks giyimiyle gündeme gelen bir bürokrat. Geçtiğimiz günlerde Fatih Altaylı kendisiyle alakalı eşinin borsa üzerinden manipülasyon yaptığı ve Lydia Holding üzerinde 1.3 milyar liralık hisse senedi bulunduğuyla alakalı tweet atmıştı. Aynı gün mahkeme kararıyla sosyal medyadan haber yasağı getirilmişti.

Batuhan Mumcu, tüm bu Kültür Yolu Festivalini eski adı Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü olan yeni adı “Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü” olan müdürlük üzerinden yürütüyor. Buranın başında da eski AK Parti Üsküdar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Selim Terzi var. O da sosyal medya üzerinden yerli milli çıkışları ile bilinir. Selim Bey ise tüm bu festivali Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nden transfer ettiği genel müdür yardımcısı Levent Aydın ile yürütüyor.

BAKANLIĞIN DESTEKLEDİĞİ "LGBT" İÇERİKLİ OYUNLAR

Levent Aydın ise yıllardır özel tiyatrolara maddi destek sağlayan sahne sanatları daire başkanı olarak çalışmıştı. Bu yıl belgelere dayanarak Akit'te defalarca haber olan ve bir kere bile bakanlıktan açıklama yapılmadan üstü örtülmeye çalışılan “Rakı Şişesinde Balık Olsam” gibi ya da Ben Berlin gibi LGBT oyunlarını, +18'lik ibaresi bulunan oyunları en üst banttan destekleyen kişi. Şimdi oradan ayrılmasına rağmen yeni Genel Müdür Ömer Faruk Belviranlı ise bu geleneği devam ettiriyor. Bahsi geçen son 2 oyun bu genel müdür imzasıyla verildi. Ömer Faruk Belviranlı ise Tayyip dede şarkısıyla biliniyor.

16 İLDE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ

Neyse gelelim asıl meseleye; Kültür Yolu Festivali diye amacını anlamadığımız, tasarruf tedbirlerine rağmen ve halktan özel talep olmamasına rağmen tasarruf tedbirleri genelgesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a rağmen yıkabilmiş 8000 etkinlik ve 16 şehri kapsayan bir festival. Adana'da Rio Karnavalı gibi absürt bir şekilde başladı. Van'da sahneye domates, su şişesi fırlatıldı. Yuhalandı bir sürü haber oldu. Hâlâ devam ediyor. Sanatçılarına bakıyoruz. Ne gittikleri şehirlerde yerel sanatçılarla işbirliği var ne de gittikleri yerin kültürüne dair bir öğe var. Adana'da başlayan ve Rio Karnavalını andıran başlangıç çok güzel bir örnek. Sanki halkın örfünü âdetini unutturan insanları seküler bir hale getirmeyi amaçlayan proje gibi çalışıyor.

LGBT SAPKINLIKLARI

Her sene aynı sanatçılar, aynı kişiler, bu festival üzerinden milyonlar kazanıyor. Festival'den gelir elde edenlerin % 90'ı LGBT gibi sapkınlıkları destekleyen ya da hoş gören kişilerden oluşuyor. Hani muhalifler bağırıyor ya yandaşlara yediriyorlar diye. Keşke dedikleri gibi olsa. Kültür yoluna iş yapanları toplayıp önlerine sandık koysanız CHP tek parti olarak iktidar olur. LGBT üçüncü cinsiyet olarak kimlik kartına yazılır. Örneğin 2 yıldır tüm festivalin tiyatro ve çocuk etkinliklerini yapan firmanın sahibi Sercan Şahinkaya.

Kimdir bu arkadaş? CHP'li Çanakkale Kepez Belediyesinin uzun yıllardır organizatörü. +18 ibareli gece partileri düzenliyor. Araştırmak çok kolay. Peki, Çanakkale Kepez'den nasıl Ankara'ya gidip ihale alıyor. Sercan Şahinkaya, büyülü sahne diye tiyatro ekibine sahip. Levent Aydın ile Tiyatro Daire Başkanlığı zamanından yakın arkadaş. Levent Aydın kim? Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nden Kültür Yolu Festivali için Selim Terzi'ye Genel Müdür Yardımcısı yapılmış bürokrat. Selim Terzi kim? Üsküdar Ak Parti yöneticisi. Sercan Şahinkaya kim? Bu etkinliğin en büyük organizatörü. Dağ nerede? Ömer Nerede? Yandı, bitti, kül oldu!..
YeniAkit