Dolar

34,5406

Euro

35,9976

Altın

3.010,72

Bist

9.549,89

Sultan Abdülhamid'in petrol haritası gerçek mi?

Payitaht Abdülhamid dizisinin yeni sezonunun ilk bölümü bu akşam seyirci ile buluştu... Payitaht Abdülhamid 18. bölümde yeni bir dünya düzenin kurulduğunun vurgulandığı görülürken, başta paranın efendisi olarak lanse edilen Yahudiler olmak üzere herkesin peşinde olduğu bir haritadan söz edildi. Sultan Abdülhamid'in de hafiyelerini bu haritayı bulması için gönderdiği öğrenilirken söz konusu harita tekrar gündeme geldi... İşte Sultan Abdülhamid'in petrol haritası...

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-29 23:30:26

Sultan Abdülhamid'in petrol haritası gerçek mi?

TIMETURK | HABER MERKEZİ

TRT 1'in sevilen dizisi Payitaht Abdülhamid 18. bölümü ile bu akşam ekranlara geldi. İngiliz ve Yunan sefirlerle yapılan gizli toplantı sahnesi ile uzun süre konuşulan yeni bölümde en dikkat çekici detaylardan biri de 'petrol haritası'ydı.

SULTAN ABDÜLHAMİD'İN PETROL HARİTASI

Seyirci, söz konusu haritayı; yine bu haritanın peşinde olan isimlerden birinden öğrendi. Papa'nın karışına 'yeni dünya düzeninin kurucusu' olarak çıkan bir Yahudi, haritayı şöyle anlattı: "Sultan Abdülhamid, bir süre önce Alman bir mühendise Osmanlı topraklarında petrol çıkan bölgeleri tespit etmesini istedi. Mühendis bu bölgeleri tespit etti. Fakat sonrasında harita ile ortadan kayboldu."

Bu sözler üzerine Sultan Abdülhamid'in tespit ettirdiği ve kapattırdığı petrol kuyuları tekrar gündemde...

SULTAN ABDÜLHAMİD'İN PETROL HARİTASI

Ülkelerin, devletlerin, terör örgütlerinin petrol için birbirine girdiği Ortadoğu'da kaynayan kazan halen sıcakken, Payitaht Abdülhamid dizisinde gündeme getirilen "petrol" (neft) konusu "Sultan Abdülhamid'in petrol haritasını" tekrar gündeme getirdi. İşte Sultan Abdülhamid'in petrol haritası:

sultan-abdulhamid-petrol-harita

Alman maden mühendisi Paul Groskoph ve Habip Necip Efendi yönetimindeki araştırma ekibi çalışmalarını 22 Ekim 1901'de Sultan II. Abdülhamid'e sundu. Harita sadece Güneydoğu'da değil, Hakkâri ve Bitlis gibi illerde de petrol bulunabileceğini öngörüyor. Haritayı hazırlayan heyet, Bitlis Suyu denilen çayın kıyısı boyunca önemli petrol rezervleri tespit etmiş.

Güneydoğu Anadolu'nun neredeyse tamamı ve Doğu Anadolu'nun bir kısmını kapsayan petrol haritasında Diyarbakır, Mardin, Bismil, Hazro Çayı etrafı, Sinan, Batman Çayı etrafı, Dicle bölgesi, Midyat, Bedran, Tulan, Siirt, Botan Çayı etrafı, Habur, Fındık, Cizre, Habur Çayıetrafı, Bitlis Çayı kıyısı ve Hakkâri (Çölemerik)'de önemli petrol yataklarının bulunduğu kaydediliyor.

BUGÜN 65 NOKTADAN PETROL ÇIKARTILIYOR

Abdulhamit Han'ın Hazine-i Hassa'dan, yani padişahın şahsi malından ödenek çıkartarak hazırlattığı petrol haritasında işaretlenen yerlerin 65'inden bugün petrol çıkartılıyor.

Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız yaptığı bir açıklamada Sultan Abdülhamid'in petrol haritasının günümüzle bire bir örtüştüğünü açıklayarak bunun çok şaşırtıcı olduğunu söyemişti.

GÜNEYDOĞU'DA DA PETROL VAR

Sultan Abdülhamid'in petrol haritasında Güneydoğu Anadolu'nun neredeyse tamamında yüksek ölçekte petrol rezervinin olduğu saptanıyor. Görevli mühendisler araştırmalarını Doğu ve Güneydoğu ile sınırlı tutmayıp Osmanlı toprakları içinde bulunan Zaho, Erbil, Kerkük, Süleymaniye, Musul ve Bağdat gibi bölgeleri de tarıyorlar. İşin en ilginç tarafı yüz yıl önce hazırlanan petrol haritasının birçok yerinde hâl-i hazırda petrol çıkarılıyor olması.

BAZILARI IKBY'NİN ELİNDE

Ayrıca 2013 yılında şimdi düzenledikleri bağımsızlık referandumu ile büyük tepki çeken Irak Kürdistan bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başındaki Barzani ailesi tarafından Habur Çayı'nın öteki kıyısında çıkartılmaya başlanan petrol böglesi de bu haritada yer alıyordu. Barzani ailesinin elinde tuttuğu bölgeden çıkardığı petrolü Türkiye üzerinden sattığı ve şu anda referandum gerilimi sebebiyle bu ticareti gerçekleştiremediği biliniyor.

MUSUL ve KERKÜK'TE NE KADAR PETROL VAR? (TIKLAYINIZ)

PAYİTAHT ABDÜLHAMİD 19. BÖLÜM FRAGMANI (TIKLAYINIZ)

SON VİDEO HABER

Niğde'de iki sevgili evde ölü bulundu

Haber Ara