Hasan Aycın'ın bir çizgisiyle açılan Temmuz'un Ağustos sayısında Ahmet Laçin, Mustafa Yılmaz, İsmail Söylemez, Necati Atilla Soykan, Emre Miyasoğlu, Tuncay Yerlikaya, M. Akif Şahin, Erdoğan Aydoğan, Yunus Çolakoğlu, Muhammed Enes Kala, İmdat Akkoyun gibi şairler yer alıyor.Aynı zamanda Temmuz'da Eminenur İskender, Erdoğan Aydoğan, Kevser Evsen, Abdullah Yıldırım, Recep Şükrü Güngör çarpıcı hikâyeleriyle bu sayıda bulunuyor.
"YABANCILAŞMA"
Ölüm ve yaşam arasındaki bütünlüğün uzağına düşmekle ortaya çıkan “yabancılaşma”ya değinen Serkan Akın'ın denemesi, dikkate değer bir derinlik sunuyor. Mustafa Özel'in Pierre Loti'nin ‘Kudüs' isimli kitabını değerlendirdiği yazısında, semavi dinlerin beşiği olan Küdus'ün kadim tarihine göz atmamızı sağlamakla birlikte, Mehmet Mortaş ve Sadullah Taşçı da farklı açılardan hayatı ve insanı ele alan demeleri bulunuyor.
"ÇOCUK EDEBİYATI KURAM YAZILARI"
Metin Acıpayam ‘Çocuk Edebiyatı Kuram Yazıları'nın ilk bölümüyle özellikle ebeveyn kitlenin dikkatini çekmey ihedefliyor. Güven Adıgüzel Temmuz'dan neşet eden direniş ahlakını selamlayarak başladığı yazısında şiire, poetikaya dair kısa ama etkili bir analiz yapıyor. Arda Arel de öykünün doğasını, serencamını ve bir anlatım tarzı olarak hayattaki karşılığını irdeliyor.
"KIŞ TUTULMASI"
Hüseyn Cömert okuyucuyu, ödüllü romancı Ayşe Aldemir'in ‘Kış Tutulması' isimli romanıyla buluştururken derginin en genç kalemlerinden Büşra Ceyran da Neşe Kutlutaş'ın Rosa'nın çarpıcı öyküsünü anlattığı ‘CompaneroRosita' adlı gerçekçi romanıyla Temmuz'da yer alıyor.
Mehmet Âkif Öztürk Modern Arap Edebiyatı'nın aykırı yazarlarından biri olarak tanıttığı NihadSiris'e ve onun tek romanı ‘Sessizlik ve Gürültü'de bu sayıda yer alıyor.
"KUDÜS'E MERHABA"
Derginin emektarı Necmettin Asma her zamanki yerinden, derginin son sayfasından Kudüs'e çizgisiyle merhaba diyor.
Temmuz'un bu ay ki sayısında aynı zamanda müziği ve duruşuyla takdir toplayan Mehmet Ali Aslan'la yapılan kapsamlı bir röportaj da bulunuyor. Mustafa Yılmaz'ın sorduğu sorulara Mehmet Ali Aslan'ın verdiği samimi cevaplar, onun sanatçı duyarlılığına ışık tutmakla birlikte sadece şarkılarıyla değil yüreğiyle de ümmet coğrafyasını kucakladığını hissettiriyor.
Aslan'ın, Temmuz direnişine adadığı “Temmuz Türküsü” isimli son albümü vesilesiyle yapılan bu röportajda, aynı zamanda bu albümün hikâyesineyer veriliyor.