Tepsi Mantısı Tarifi ve Servis Önerileri: Kayseri Usulü Lezzet

Kayseri'nin meşhur tepsi mantısı tarifi ile evde pratik ve lezzetli bir mantı keyfi yaşayın. Geleneksel tatları sofranıza taşıyın!

2024-08-21 13:26:21

Tepsi Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamur İçin:

İç Malzemeleri:

Sos İçin:

Üzeri İçin:

Tepsi Mantısı Nasıl Yapılır?

Yumurta, su ve tuzu bir kapta karıştırın. Üzerine unu azar azar ekleyerek pütürsüz, sert bir hamur yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirin. Dinlenirken soğanları ince ince doğrayın. Kıymaya soğan, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.

Dinlenmiş hamurdan 3 eşit beze yapın. Bezeleri ince açın ve eşit kareler halinde kesin. Her bir kare hamurun ortasına kıymalı harçtan koyun. Hamurları kapatıp kenarlarını iyice sıkıştırın ve yağlanmış fırın tepsisine mantıları sıralayın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Tepsi mantısını fırında pişirirken, zeytinyağı ve tereyağını bir tavada ısıtın. Üzerine biber ve domates salçasını ekleyip kavurun. Tuz, karabiber ve 2 su bardağı suyu ekleyip sosu kaynatın. Fırından çıkan mantının üzerine sıcak sosu gezdirin ve kısık ateşte sosun çekmesi için 5 dakika daha pişirin. Mantının üzerine yoğurt ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek servis edin. Yoğurt yerine yağda yakılmış biber de kullanabilirsiniz.

Not: Tepsi mantısını önceden hazırlayıp, pişirme sonrasında buzdolabında saklayabilir ve servis öncesi ısıtıp soslayarak kolaylıkla sunabilirsiniz. Ayrıca, buzlukta 6 aya kadar saklayabilirsiniz.

Ressam Mustafa Ayaz vefat etti

Zeki Demirkubuz'dan Nuri Bilge Ceylan itirafı

Kurumsal Güvenlik için Yeni Rehber: 'İş Dünyasında İstihbarata Karşı Koyma'

Kına gecesinin gözdesi kaynana savar şalvar yakma geleneğinin anlamı nedir

İki sarayı birbirine bağlayan tarihi geçit, yazı tahtasına döndü

Miroğlu: 'Toplumda bu kafa sürdükçe daha çok Narinler kurban ederiz'