Tiyatroda Yeni Soluk
'Raif ile Letafet' Cihangir Atölye Sahnesi'nde

Oluşturma Tarihi: 2019-11-26 15:11:22

Güncelleme Tarihi: 2019-11-26 15:11:22

Serkan Güzel/Timeturk

 

Cihangir Atölye Sahnesi'nin (CAS) ilk oyunu olan "RAİF İLE LETAFET”

29 Kasım 2019 Cuma saat 20.30'da CİHANGİR ATÖLYE SANESİ'nde seyirciyle buluşacak.

 

Kıvanç Kılınç'ın yazdığı, Muhammet Uzuner'in yönettiği, dekor tasarımını Veli Kahraman, kostüm tasarımını F. Nihan Şen, Koreografisini Hicran Akın, müziklerini Ali Seçkiner Alıcı ve ışık tasarımını Onur Alagöz'ün yaptığı "RAİF İLE LETAFET" oyununda; Aras Cem Güler, Barış Özgenç, Bülent Düzgünoğlu, Kıvanç Kılınç ve Sinem Ünsal rol alıyorlar.

 

2018-2019 Tiyatro sezonunda başlayan ve 3 ayrı ödül komitesinden toplam 8 dalda aday gösterilen "RAİF İLE LETAFET", Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri'nde "Yılın En Başarılı Ekip Oyunu" ödülünün yanısıra, oyuncularından Sinem Ünsal'la Lions 25.Türkan Kahramankaptan Sanat Ödülleri'nde "Yılın En Başarılı Genç Kadın" ödülünü kazandı. Raif ile Letafet adlı oyunda ilk profesyonel deneyimini yaşayan Sinem Ünsal televizyonların sevilen dizisi  Mucize Doktor'daki Nazlı karakteri ile de geniş ilgi görmekte.

 

Oyun 19. yüzyılın ikinci yarısında İstanbul'da geçiyor, paranın ve gücün peşinde koşan Banker Veli ve yine zenginlik ve güç peşindeki baba Müşerref ile güzel kızı Letafet'in masum, romantik ancak parasız âşığı şair Raif döngüsündeki komik olayları aktarıyor. Raif ve Letafet birbirlerine âşıktır ve çok yakında evleneceklerdir. Ancak iflas eden Letafet'in babası kızını para için bir başkasıyla evlendirme kararı alır. Âşıkların kavuşmak için buldukları çözüm yolları onları eğlenceli bir biçimde yan yana getirecektir.

Oyunun yönetmeni Muhammet Uzuner,  bir söyleşisinde oyun hakkında, “Kıvanç'ın yazdığı oyun yapmak istediğim tiyatro biçimine olanak tanıyan eğlenceli bir metin. Cinsiyet, sevgi, ekonomi gibi konularda geçmişten günümüze söz söyleyen yapısıyla eleştirel de bir çalışma oldu. Orta oyunundaki ya da Commedia Dell'arte'deki açık oyun biçimini seviyorum. Bu biçim, oyun oynama duygusunu ve neşesini açıkça meydanda tutuyor ve bizlerin yaşama çabasına çok destek veriyor diye düşünüyorum.” dedi.

Tiyatroseverler bu oyunu kaçırmasın.