“GERMİYAN BEYİ'NİN TORUNU”
Erbâbı ve Selçuk ailesinin yakınları bilirler: Osmanlı İmparatorluğu'nun asırlarca idarecilik yapmış aristokrat bir ailesine mensup olan Münir Nureddin'in anne tarafından soyu tâââ Germiyanoğulları'na, yani Selçukîler sonrası Osmanlı sanatının ortaya çıkmasında büyük etkisi olan Germiyan Beyleri'ne uzanır ve Münir Bey, Vezir Germiyanoğlu Ali Paşa'nın doğrudan küçük torunudur...
“İçses” soyadı almış
Münir Nureddin 1934'te Soyadı Kanunu çıktığında “İçses” diye bir soyad almış, vereceği konserlerin gazetelerdeki ilânları bir ara “İçses” diye çıkmış, sonra “Gürses” olmuş ama üstad bunları kısa bir müddet sonra bunları bırakmıştı.
Timur Selçuk ve babası Münir Nureddin Selçuk
“Selçuklu Prensi”
Münir Bey'in kızı çok sevgili Meral Hanım anlatmıştı: Annesi rahmetli Enise Hanım soyadlarının “İçses” olduğunu öğrenince Münir Bey'e “Bu ‘İçses', bana “içyağı'nı hatırlatıyor. Münir, vallahi midem kalktı! Böyle soyad olmaz, git değiştir! Hem sen Selçuklu prensisin, düzgün isim bul” demiş ve üstad bunun üzerine “Selçuk” olmuştu!
Timur Selçuk
“Rindlerin Ölümü” eseri
Burada, Münir Bey'in güftesi Yahya Kemal'e ait olan şâheserlerinden birinin, “Rindlerin Ölümü”nün, yani “Hafız'ın kabri olan bahçede bir gül varmış” mısraı ile başlayan eserinin 1960'ların sonlarında verdiği konserlerden birinde oğlu Timur Selçuk'un piyanosunun refakatindeki icrasının ve üstadın anonsunun nadir bir kaydını yayınlıyorum; ciddî musikinin meraklıları keyifle dinleyebilirler...”