Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Alman otomotiv devi iflas bayrağını çekti!

Alman otomotiv parça tedarikçisi Federnfabrik Erwin Lutz, küresel kriz, personel eksikliği ve yükselen maliyetler nedeniyle iflas etti. Şirket, 9 Ağustos'ta yerel mahkemeye başvurdu.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-09-22 13:19:11

Alman otomotiv devi iflas bayrağını çekti!

Alman otomotiv parça tedarikçisi Federnfabrik Erwin Lutz, küresel ekonomik kriz ve yükselen maliyetler nedeniyle 9 Ağustos'ta yerel mahkemeye iflas başvurusunda bulundu. Baden-Württemberg eyaletindeki Reutlingen'de bulunan şirketin iflası, dünya çapında otomotiv sektörünü derinden etkileyebilir.

PERSONEL EKSİKLİĞİ VE YÜKSELEN MALİYETLER SORUN OLDU

Küresel durgunluk, özellikle otomotiv sektörü gibi büyük üretim odaklı firmalarda önemli sıkıntılara yol açıyor. Federnfabrik Erwin Lutz da bu süreçte personel eksikliği ve parça maliyetlerindeki yükseliş nedeniyle iflasın eşiğine geldi. Merkur.de'nin haberine göre, şirketin iflas başvurusu Baden-Württemberg'deki yerel mahkemeye yapıldı.

9 AĞUSTOS'TA MAHKEMEYE BAŞVURDULAR

Şirket, 9 Ağustos 2024'te resmi olarak iflas başvurusunu yaptı. Alman tedarik devinin çöküşü, sadece Almanya'da değil, dünya genelinde tedarik zincirlerinde de sorunlara yol açabilir.

KÜRESEL KRİZ ONLARI DA VURDU

Küresel ekonomik kriz ve otomotiv sektöründeki belirsizlikler, birçok dev markayı olduğu gibi Federnfabrik Erwin Lutz'u da iflas noktasına getirdi. Yükselen parça maliyetleri ve işgücü sıkıntısı, bu devin çöküşünü hızlandırdı.

SON VİDEO HABER

Abdullah Ağar'dan Gazze açıklaması: Türkiye tarafsız kalmalı

Haber Ara