Yeni bir rapora göre, Profesör Neeraj Sharma liderliğindeki bir bilim adamları topluluğu, şarj döngülerinden sonra kapasitesini kaybetmeyen yeni bir pil türü geliştirdiğini iddia ediyor. Pozitif elektrot malzemesi, elektrikli arabaların şu anda karşı karşıya olduğu en büyük sorunlardan biri olan sürekli azalan kullanım ömrü ve ardından gelen pahalı ve ekolojik olarak zarar verici değiştirme süreçlerinden etkilenmeyen yeni elektrikli araba pillerinin önünü açabilir.
Elektrikli otomobiller birkaç yıl uzun yol kat edebiliyor sonraki yıllarda ise performansı düşüyordu. İşte performans düşmesinin önüne geçebilmek adına yeni batarya türü keşfedildi.
Yeni üretilen elektrikli araçların bataryası katı hal bataryaları (SSB'ler) teknolojisi ile üretiliyor. Lityum-iyon piller, şarj ve deşarj sırasında yüklü iyonların akışını kolaylaştırmak için sıvı bir elektrolite ihtiyaç duyarken, katı hal pilleri tamamen katı malzemelerden yapılıyor. Bu piller daha hızlı şarj olabilir, içerikleri dökülürse güvenlik riski oluşturmaz ve sıvı muadillerinden daha fazla enerji depolayabilir. Ancak şu anda lityum iyonları içinden geçerken elektrotlarda meydana gelen hasarla sınırlı durumda.
Araştırma ekibi, elektrot hasarını önleyen inanılmaz kararlılığa sahip yeni bir RCC malzemesi türü üzerinde çalıştı. Bu materyal; iyonlar dışarı çıktıklarında veya içeriye girdiklerinde aynı hacmi muhafaza etmeleri açısından önemlidir. Böylece pil, malzemede düzenli bir bozulma olmaksızın tekrar tekrar kullanılabilir, teknik olarak süresiz olarak şarj edilebilir ve boşaltılabilir.