Ahmet Hakan: Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'den ibret alsaydı

Ahmet Hakan, Kılıçdaroğlu'nun komuta kademesine ilişkin eleştirilerini köşesine taşıdı.

2023-01-12 10:07:04

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bu haftaki grup toplantısında "Komuta kademesi haddini bilsin, siyaset askerin işi değildir" ifadelerini kullanmıştı.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü yazısında Kılıçdaroğlu'nun sözlerini değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerini Muharrem İnce'nin “apolet” sürecine benzeten Hakan, "Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adayıydı. Kampanya süreci devam ediyordu. O sırada bir general, katıldığı toplantıda Erdoğan'ın konuşmasını alkışlamıştı. Muharrem İnce, işte bu durumu çok ama çok sert biçimde eleştirmişti. Şöyle demişti: “Erdoğan o konuşmada vatan demiyor, bayrak demiyor, millet demiyor. O konuşmada beni eleştiriyor. Türk ordusunun generali misin, AK Parti'nin il başkanı mısın? Herkes haddini bilecek, herkes kurallara uyacak. Bir general öyle bir şey yapamaz. Onun apoletlerini sökeceğim” Aradan uzun bir süre geçti. Muharrem İnce, seçim sürecinde yaptığı hatalardan söz ederken şöyle dedi: “Keşke o kadar sert konuşmasaydım. Keşke ‘Apoletlerini sökeceğim' demeseydim. O hata oldu. Bana oy kaybettirdi.” ifadelerini kullandı.

"Bizim millet, üniformasıyla görev yapan generallere laf saydırılmasından hiç hazzetmiyor" diyen Hakan "Geçtiğimiz günlerde Tank Palet Fabrikası'nda üretilen yeni nesil Fırtına obüslerinin TSK'ya teslim töreni vardı. Törene komuta kademesi de katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada Tank Palet Fabrikası'yla ilgili çeşitli iddiaları dile getiren Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Komuta kademesi de Cumhurbaşkanı'nın konuşmasını alkışladı” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun bu duruma tepki gösterdiğini belirten Hakan, “Komuta kademesine demediğini bırakmadı. Verdi veriştirdi. Çok ağır sözler söyledi. Tıpkı Muharrem İnce'nin yaptığı gibi. Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var: Bizim millet, üniformasıyla görev yapan generallere laf saydırılmasından hiç hazzetmiyor. Ağza ne geldiyse söylenmesini hoş karşılamıyor. Haklılığa, haksızlığa falan da bakmıyor. Türk Ordusu'nun generallerinin, komutanlarının siyaset arenasının söz düellolarına kurban edilmesinden memnun olmuyor. Bunu bir yiğitlik olarak görmüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Devlet Bahçeli'den dikkat çeken açıklamalar

CHP'li başkana hapis cezası ve siyasi yasak

Erdoğan'dan Anayasa'nın ilk 4 maddesine ilişkin açıklama

Osmaniye'den aile ve gençlik fonu başvuruları başlıyor!

MHP Maltepe İlçe Başkanı Can Ildırı: Maltepe Amatör Spor Kulüplerine Cumhurbaşkanı'ndan Büyük Destek

Kişisel verilerin çalındığı iddiası! Bakan Uraloğlu son noktayı koydu