AK Parti'de yeni Anayasa hazırlıkları hız kazandı! İlk çalıştay yarın
AK Parti’nin yeni anayasa çalıştayının ilki yarın başlıyor! Basına kapalı yapılacak bu kritik toplantıda, yeni anayasanın yol haritası ve mimarisi şekillendirilecek.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-08 14:40:50

Güncelleme Tarihi: 2024-10-08 15:31:19

AK Parti, yeni anayasa çalıştayı için düğmeye bastı. Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında yapılacak çalıştay, akademisyenler ve siyaset bilimcilerin katılımıyla yarın gerçekleşecek. Yeni anayasa için yol haritası belirlenecek.

YARIN ÇALIŞTAY BAŞLIYOR! YOL HARİTASI ÇİZİLECEK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında yarın yapılacak olan yeni anayasa çalıştayı, anayasanın yapım süreci ve yöntemlerini masaya yatıracak. AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenecek çalıştaya akademisyenler ve siyaset bilimciler katılacak.

AKADEMİSYENLER VE SİYASET BİLİMCİLER MASADA

Çalıştayın basına kapalı gerçekleştirileceği bildirilirken, öncesinde Hayati Yazıcı bir basın toplantısı düzenleyecek. Yazıcı, çalıştayın "bilimsel bir toplantı" olacağını belirterek, uzmanların anayasa yapım sürecine ilişkin görüş ve önerilerinin alınacağını ifade etti.

"ANAYASA YAPIMININ YOL HARİTASI BELİRLENECEK"

Yazıcı, daha önce yaptığı açıklamada, anayasa yapım sürecine dair önemli noktaların bu çalıştayda tartışılacağını belirtti. "Bilimsel bir toplantı olacak, anayasa yapımının yol haritası nasıl olmalı, yöntemi ne olmalı?" diyerek, tasarlanan anayasanın mimarisinin detaylandırılacağını ve bu önerilerin raporlaştırılarak parti yetkililerine sunulacağını belirtti.