AK Parti'den Diyarbakır'a özel seçim bildirgesi
AK Parti bir ilki gerçekleştirerek Diyarbakır için özel seçim bildirgesi hazırladı. Düzenlenen basın toplantısında bildirgeyi Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tanıttı.

Oluşturma Tarihi: 2015-05-24 13:28:31

Güncelleme Tarihi: 2015-05-24 13:28:31

AK Parti Diyarbakır için bir ilke imza atarak, özel seçim beyannamesi hazırladı. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve AK Parti Diyarbakır milletvekili adayları, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde (GGC) düzenledikleri basın toplantısı ile beyannameyi kamuoyu ile paylaştı. Toplantıda konuşan Kalkınma Bakanı Yılmaz, bunun bir ilk olduğunu ve Diyarbakır'da daha önce seçim beyannamesi hazırlanmadığını belirterek, bunun Diyarbakır'a özel olduğunu kaydetti. Beyannameyi AK Parti'nin temel seçim beyannamesini esas alarak hazırladıklarına dikkat çeken Yılmaz, partisinin temel seçim beyannamesi çerçevesinde Diyarbakır'a ilişkin projelerini ve hedeflerini detaylı bir şekilde ortaya koyduklarını dile getirdi. Beyannamede yer alan maddelerin bütün yapacaklarını kapsamadığını ancak temel çerçevelerini ortaya koyduğunu anlatan Bakan Yılmaz, Diyarbakır halkından alacakları destekle seçimlerden sonra ellerinde bir referans belgelerinin olacağını ve rastgele değil, dokümana dayalı bir siyaset yapacaklarını söyledi.

“EYLEM PLANINA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”

Beyannamelerinde yer alan plan ve projelerini gerçekleştirmek için gece gündüz demeden çalışacaklarını ifade eden Yılmaz, “Ancak şunu da söylemeliyiz. Buna ulaşmamız için hem Türkiye hem de Diyarbakır halkının bize vereceği desteğe ihtiyacımız var. Halkın desteği ile bunu en hızlı şekilde hayata geçirme gayreti içinde olacağız. Beyannamemizi seçimlerden sonra eylem planına dönüştürmeyi düşünüyoruz. Seçimlerden sonra inşallah burada yazan her şeyin sorunlu kuruluşunu, takvimini ve çerçevesini daha da detaylandıracağız. Eylem planı çerçevesinde burada yazdığımız bütün politikaları, projeleri tek tek takip edeceğiz” dedi.

“BEYANNAMEYİ 4 EKSENE OTURTTUK”

Beyannamelerini hazırlarken sürekli altını çizdikleri üç önceliklerini temel aldıklarını ancak bunu biraz daha genişleterek, 4 eksene oturttuklarını dile getiren Yılmaz, “Ancak işin özü 3 temel mesele. Birincisi çözüm sürecine yerelden destek. Türkiye'nin değişimine, dönüşümüne, çözüm sürecine Diyarbakır milletvekilleri olarak Diyarbakır halkının desteği ile güçlü bir destek vermek. Bu bizim olmazsa olmaz önceliğimiz. Özgürlükler açısından da ekonomik refah ve kalkınma açısından da süreci son derece önemsiyoruz. Hem hükümet çok kararlı hem de biz Diyarbakır'ı temsil eden milletvekilleri olarak çok kararlı bir şekilde çözüm sürecine destek olacağız. İkinci önceliğimiz Diyarbakır'ın manevi, tarihi ve kültürel dinamikleri. Biz bunlara Diyarbakır milletvekilleri olarak bütün gücümüzle sahip çıkacağız. Diyarbakır'ın geçmişi ile geleceği arasındaki bağı kuvvetlendireceğiz. Üçüncü önceliğimiz ise istihdam. Diyarbakır'ın temel meselesi istihdamdır. Diyarbakır'da bir taraftan hali vakti yerinde azınlık var. Bir taraftan da çok geniş kitleler var. Yoksul, dar gelirli, iş imkanına sahip olmayan, yeterince mesleki eğitim alamamış çok geniş bir kitle var. Maalesef bu ikisi arasında uçurum var. Biz diyarbakır'da bu orta tabakayı güçlendirmek zorundayız. Bunu da insanlara, gençlere iş imkanları oluşturarak, küçük işletmeleri, KOBİ'leri geliştirerek yapacağız. Diyarbakır'da bu anlamda hem ekonomik gelişmeyi sağlayacağız hem de gelir dağılımında da daha dengeli bir yapı oluşması konusunda bütün gayretimizi sarf edeceğiz. Bu üç öncelik çerçevesinde hareket ettik” diye konuştu.

“ORTAK MESELELERİMİZ VAR”

Siyaset anlayışlarının temiz ve şeffaf olduğunu dile getiren ve bütün şehrin dinamiklerini kapsayan bir siyaset yapacaklarına dikkat çeken Yılmaz, şunları kaydetti.

“Bu çerçevede yine bütün Diyarbakır halkına bir teklifimiz var. Bir kalkınma platformu oluşturalım seçimden sonra. Biz bu gücü alabilirsem, güçlü ve istikrarlı bir şekilde yolumuza devam edersek Diyarbakır için teklifimiz budur. Bütün yerel aktörleri içinde barındıran bir kalkınma platformu oluşturalım. Bu platformun içinde merkezi idare, yerel yönetimler, üniversite, iş dünyası, sivil toplum, meslek kuruluşları, yerel medya olsun. Kalkınmayı ilgilendiren kim varsa olsun. Bir ülkenin ve bir yörenin kalkınması için birlik beraberlik çok önemli. Herkes siyasetini yapsın ancak bu şehrin üzerinde hepimizin uzlaşması gereken ortak meseleleri var.”

Toplantıya, AK Parti Diyarbakır milletvekili adayları Seyyid Haşim Haşimi, Alaattin Parlak, Oya Eronat, Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem, Mustafa Elgörmüş, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar ve çok sayıda partili katıldı.