Dolar

34,1798

Euro

37,0560

Altın

2.959,34

Bist

9.002,34

AK Parti'den net açıklama: 'Çözüm süreci masada değil'

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, yeni bir çözüm süreci başlatılacağı iddialarına karşı 'Çözüm süreci masamızda yok.' dedi. Ala, farklı sorunlara farklı çözümler gerektiğini vurguladı.

4 Saat Önce Güncellendi

2024-10-17 20:43:34

AK Parti'den net açıklama: 'Çözüm süreci masada değil'

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, çözüm süreci tartışmalarına net bir cevap verdi. Son dönemlerde iktidarın yeni bir çözüm süreci başlatmaya hazırlandığına dair iddialara yönelik açıklamalarda bulunan Ala, "Çözüm süreci masamızda yok." ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM SÜRECİNE YENİ AÇIKLAMA

Ala, çözüm sürecine dair değerlendirmelerde bulunarak, "Sorun da farklı, sorunlara bulunacak çare de farklı. Her seferinde aynı şeyi yapmak durumunda değiliz ki." şeklinde konuştu.

AK Parti'nin devrim niteliğinde reformlar yaptığını vurgulayan Ala, "24 saat Kürtçe yayın yapan bir kanal var. Bunlar aşıldı. O süreçlerin belli bir döneminde Ortadoğu tarumar oldu. Eğer Türkiye, o reformlarını yapmamış olsaydı, Irak ve Suriye'ye döndürmek isteyen projelere yenilirdi." ifadelerini kullandı.

YENİ ANAYASA TARTIŞMALARI

Ala, yeni anayasa çalışmalarına dair de açıklamalarda bulundu. "Masayı bir kuralım. Tartışmak, konuşmak ve bir araya gelmek için anlaşalım. Orada herkes görüşünü söyleyecek." dedi.

SİYASETTE NORMALLEŞME ADIMLARI

Siyasette normalleşme süreci hakkında ise Ala, diyalogların önemine dikkat çekti. "180 derece farklı fikirler olsa da bunlar çok önemlidir." diyerek diyalogların toplum için hayati olduğunu belirtti.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ İDDİALARI

Kabine değişikliği iddialarına ilişkin ise Efkan Ala, bu konuda Cumhurbaşkanı'nın karar vereceğini vurguladı ve "Cumhurbaşkanımız bilir." ifadelerini kullandı.

Haber Ara