Dolar

33,9178

Euro

37,5601

Altın

2.769,66

Bist

9.325,21

Bahçeli’den DEM’e: Hazine Yardımı Kesilsin, Terörle Mücadele İçin Aktarılsın!

MHP lideri Devlet Bahçeli, DEM Partisi'nin terörle bağlantılı olduğunu iddia ederek Hazine yardımlarının kesilmesini ve bu paranın terörle mücadele ve şehit ailelerine aktarılmasını talep etti. Bahçeli, DEM milletvekillerinin maaşlarının ve partinin aldığı Hazine yardımlarının derhal sonlandırılmasını istedi.

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-08-21 19:59:59

Bahçeli’den DEM’e: Hazine Yardımı Kesilsin, Terörle Mücadele İçin Aktarılsın!

Bahçeli'nin Açıklamaları:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Partisi'nin Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne karşı olduğunu belirtti. Bahçeli, terörle mücadelede etkinliğin artırılması ve terörle bağlantılı parti ve milletvekillerinin devlet yardımlarının derhal kesilmesi gerektiğini vurguladı.

Bahçeli, terörle mücadelenin sadece güvenlik değil, ekonomik ve siyasi boyutlarının da olduğuna dikkat çekti. "57 DEM milletvekilinin maaşlarının ve bu partiye ödenecek Hazine yardımının kesilmesi, bu paranın terörle mücadeleye ve şehit ailelerine aktarılması gerektiğini" belirtti. Bahçeli, ayrıca DEM'in 2024 yılında devlet hazinesinden yaklaşık 940 milyon lira alacağını, bunun emeklilere ödenecek maaşlardan çok daha fazla olduğunu ifade etti.

Öneriler:

1. Hazine Yardımının Kesilmesi:DEM Parti milletvekillerinin maaşlarının ve partiye ödenecek Hazine yardımının derhal kesilmesi.

2. Dokunulmazlık Dosyaları:Teröre yardım ve yataklık yapan milletvekillerinin dokunulmazlık dosyalarının karara bağlanarak mahkemeye çıkarılması.

3. Anayasa Mahkemesi Yapısı: Anayasa Mahkemesi'nin yapısının ve yargılama usullerinin yeniden değerlendirilmesi.

4. Kürsü Dokunulmazlığı: TBMM Genel Kurulu'nda kürsü dokunulmazlığının sınırlarının yeniden belirlenmesi.

Bahçeli, devletin ve milletin aleyhine çalışan yapıların desteklenmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Dünyanın hiçbir yerinde ülkesine zarar veren bir şebekeye müsaade edilmemiştir ve edilmeyecektir" dedi.

Haber Ara