Bahçeli: Türk Ve Kürt halklarının kardeşliği tarihi bir zorunluluktur
MHP Lideri Bahçeli, Türk-Kürt kardeşliğini tarihsel ve dini bir zorunluluk olarak nitelendirdi; 'Kürtleri sevmeyen Türk değildir, Türkleri sevmeyen Kürt değildir' dedi.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-26 15:27:55

Güncelleme Tarihi: 2024-10-26 15:29:38

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ziya Gökalp Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, Türk ve Kürt halkının kardeşliğinin hem tarihsel hem de dini bir zorunluluk olduğunu belirtti. Bahçeli, bu kardeşlik bağının "bin yıllık ortak tarih ve günümüz ortak tehditleri" üzerine kurulu olduğunu vurguladı.

TÜRK VE KÜRTLERİN KARDEŞLİĞİ TARİHSEL BİR VAZİFEDİR

MHP Lideri Bahçeli, "Türk ile Kürtlerin birbirini sevmesi farzdır. Kürtleri sevmeyen bir Türk varsa Türk değildir. Türkleri sevmeyen bir Kürt varsa Kürt değildir" diyerek bu tarihi bağın önemine dikkat çekti. Bu açıklamaların ardından Bahçeli, millet kavramının "coğrafi bir zümreden ibaret olmadığını" ve "ortak siyasi bir hayat" etrafında şekillendiğini ifade etti.

"GÖZLERİNE KARA PERDE İNENLER BU DAVAYI ANLAYAMAZ"

Bahçeli, toplumun "gözlerine kara perde inen, gönülleri kaskatı kesilenler" tarafından bölünmek istendiğini belirtti. İnsanoğlunun, bilmediğini düşman olarak gördüğünü söyleyen Bahçeli, Türk milletinin "asaletini köksüz düşüncelere" karşı koruyacağını ifade etti.

GÖKALP: ÇARE TÜRK'ÜN KENDİSİNE GELMESİ

Ziya Gökalp'in milli mücadeledeki rolüne de değinen Bahçeli, Gökalp'in "çarenin Türk'ün kendisine dönmesinde olduğunu" ifade ettiğini hatırlattı. Bahçeli, Mustafa Kemal Atatürk'ü "Ergenekon Destanı'ndaki Bozkurt'a" benzeterek, Türk milletinin her dönemde bir kahraman tarafından kurtarıldığını söyledi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN 101. YILINDA BİRLİK MESAJI

Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. yıl dönümünde milli dayanışma ruhuna vurgu yapan Bahçeli, "Biz dersimizi tarihten aldık. Türküz, Türkçüyüz, Türk milliyetçileriyiz" dedi ve Türkiye'nin iç barışını hedef alan her türlü tehdide karşı dik duracaklarını ifade etti.

TUSAŞ'A YAPILAN HAİN SALDIRIYI KINADI

Bahçeli, TUSAŞ tesislerine yönelik saldırıyı kınayarak, PKK'nın ülkenin düşmanı olduğunu belirtti ve İsrail'in İran'a saldırısını da eleştirerek, bu saldırının bölgedeki gerilimi artıracağını vurguladı. "PKK'nın terör saldırıları birer kanlı mesajdır, ancak bu mesajlar ayaklarımızın altında çiğnenmiştir" dedi.