Dolar

34,5674

Euro

36,2661

Altın

2.994,15

Bist

9.353,39

Başbakan Yardımcılarının görev alanları belli oldu

65. Hükümet'in Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde yapılan ilk Bakanlar Kurulu sonrası Numan Kurtulmuş açıklama yapıyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-25 19:49:44

Başbakan Yardımcılarının görev alanları belli oldu

Başbakan yardımcılarının görevleri ve bağlı kuruluşlar belirlendi:

Mehmet Şimşek: Hazine, Merkez Bankası ve kamu bankalarından sorumlu. 

Numan Kurtulmuş: Diyanet, TRT, AA ve RTÜK'ten sorumlu, Hükümet Sözcüsü

Nurettin Canikli: SPK, BDDK ve TMSF'den sorumlu

Tuğrul Türkeş: MGK kararlarının koordinasyonu ve Kıbrıs'tan sorumlu

Veysi Kaynak: TİKA ve İnsan Hakları Kurulları'ndan sorumlu

DOKUNULMAZLIKLAR KONUSU

Kamuoyunun dokunulmazlıklarla ilgili beklentileri vardı. Bu beklenti de doğal olarak TBMM'ye yansıdı. Ve dolayısıyla TBMM üzerine düşen görevi yerine getirmiştir. Ancak bundan sonra herhangi bir milletvekilinin AYM'ye bireysel başvuru yapması hakkıdır. 

Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkının önünü açan bildiğiniz gibi AK Parti Hükümetleridir. İsteyen Anayasa Mahkemesi'ne müracaat eder. Anayasa Mahkemesi de her bir dosya ile ilgili bireysel başvurularla ilgili herhangi bir şekilde karar verebilir. Ancak dokunulmazlık dosyaları ile ilgili verilecek olan karar bu dosyaların açılacağı mahkemeleri ilgilendiren bir husustur.

Bunun da altını çizmek isterim. Böylece TBMM başından itibaren söylediğimiz siyasi sorumluluğu kendi üstüne almadan milletin beklentilerini karşılamış, dosyalardaki dokunulmazlıkları kaldırarak ilgili dosyalar bundan sonraki süreçte ilgili mahkemelere gidecek o mahkemeler karar verecek. Kimisi için lehte kimisi için aleyhte verecek. Mahkemenin ne karar vereceğini bilmiyoruz ama Anayasa Mahkemesi'nin bu bireysel talepleri değerlendirmesi başka bir konudur. Hatta değerlendirmeye uygun olup olmadığı kararı da Anayasa Mahkemesi'nin alacağı bir karardır.

BAŞKANLIK VE YENİ ANAYASA

(Yeni anayasa) Anayasa perspektifimiz nedir, bunu hepimiz ortaya koyalım. Bundan hiç kimse kaçamaz, ancak Anayasa meselesi gündeme geldiği zaman, evet biz diyelim ki; 'Başkanlık' sistemini teklif ediyoruz, bir başka parti başka bir şeyi teklif edebilir, bir başka parti 'yarı başkanlık' sistemini teklif edebilir, ya da başka bir formül ortaya koyabilir, ama kategorik olarak yapılan bu tekliflere kulakları tıkayarak bunların üzerinden herhangi bir şekilde 'biz görüşmeyiz', herhangi bir şekilde 'bunları gündeme getirmeyiz' demek, kabul edilebilir bir şey değildir.

Anayasa tartışmalarının olduğu bir yerde, herkes görüşlerini masaya getirir, tartışır, bu görüşler milletimiz tarafından karşılık bulursa, sonuçlanır, nihayetinde bütün bu sistem teklifleri Anayasadaki değişiklik tekliflerinin birinci derecede ve yegane muhatabı milletin kendisidir.

SON VİDEO HABER

Piyasada sahte dolar alarmı! Döviz bürolarından yeni karar

Haber Ara