32 kişinin hayatını kaybettiği Suruç saldırısının Meclis'e taşınması çağrısı bu kez CHP'den geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle Meclis Araştırma Komisyonu kurulması ve buna ilişkin görüşmenin yapılması için TBMM Genel Kurulu'nun 29 Temmuz Çarşamba günü olağanüstü toplanması için önerge vereceklerini söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu Twitter hesabından, "CHP TBMM grubu son günlerde yaşanan, toplumsal barışımızı bozan olayların araştırılması için 116 imzayla TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdı" diye yazdı.
Meclis'in toplanabilmesi için 110 vekilin imzası gerekiyordu.
İlk çağrı Demirtaş'tan
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da saldırıdan sonra Meclis'in acil toplanıp çözüm süreci, Türkiye'nin Rojava ile ilişkileri ve IŞİD tehdidini görüşmesini istemişti.
HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından konuşan Demirtaş, Bizler de 80 milletvekili imzamızla hazırız. TBMM olup bitenlere sessiz kalamaz. 80 milletvekilimize ek olarak 30 vekil daha imza verirse, parlamentoyu olağanüstü toplantıya çağırabiliriz. Barıştan yana olan milletvekillerini de imza vermeye çağırıyoruz" demişti.
CHP bunu reddetmişti. Parti Sözcüsü Haluk Koç, bunun bir çözüm olmayacağını söylemişti.
Bombalı saldırının ardından Suruç'u ziyaret eden CHP heyeti ise, Meclis araştırması açılmasınıtalep etmişti.
MECLİSİN AÇILMASI İÇİN 184 VEKİLİN GENEL KURUL'DA OLMASI GEREKİYOR
CHP, 29 Temmuz saat 15:00'te Meclis'i acil toplanmaya çağırdı. Ancak 110 milletvekili de TBMM'nin açılması için yeterli değil.
Meclis'te birleşimin açılabilmesi için en az 184 milletvekilinin genel kurulda hazır bulunması gerekiyor. CHP'nin çağrısına HDP'nin de 80 vekiliyle destek vermesi halinde 1 Ekim 2015'e kadar tatilde bulunan Meclis, olağanüstü toplanabilir.