CHP Genel Başkanı Özgür Özel 'Öcalan konuşacak diye o kürsüye gelmek zorunda değil.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den çarpıcı Öcalan açıklaması: 'Öcalan bulunduğu yerden çağrısını yapar'

Oluşturma Tarihi: 2024-10-26 10:27:00

Güncelleme Tarihi: 2024-10-26 10:30:34

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 23 Ekim'de yaşanan terör saldırısının ardından Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesini ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Özel, terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi ve Öcalan hakkında tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu. Özel, "Öcalan konuşacak diye illa kürsüye gelmek zorunda değil; bulunduğu yerden, imkan verilir, o çağrısını yapar" dedi.

TUSAŞ'ın Kritik Önemi ve Terör Saldırısı

CHP lideri Özgür Özel, TUSAŞ'ta yaşanan terör saldırısının ardından gerçekleştirdiği ziyarette basına yaptığı açıklamada şehitlere rahmet, yaralılara acil şifa dileklerini ileterek Türkiye'nin savunma sanayisinde TUSAŞ'ın stratejik önemine vurgu yaptı. TUSAŞ'ın, Türkiye'nin "göz bebeği" kurumlarından biri olduğunu belirten Özel, güvenlik önlemlerinin eksikliği konusundaki tartışmalara ilişkin şunları söyledi:

"Bu konu önümüzdeki günlerde derinlemesine tartışılacak. Fakat eğer bir kusur varsa, kendimizi ve güvenliğimizi sağlamak için gece gündüz çalışan bu insanları yeterince koruyamıyorsak, hepimizin öz eleştiri yapması gerekir."

"TUSAŞ En Büyük Desteklenmesi Gereken Kurumlardan"

Özgür Özel, ziyareti sırasında bazı görsellerin kendilerine gösterildiğini belirterek bu bilgilerin son derece kıymetli olduğunu ifade etti. TUSAŞ'ın projelerine CHP olarak destek verdiklerini belirten Özel, "Eksiklikleri derhal gidermek, bu kurumları daha iyi korumak için güvenlik tedbirlerini artırmak zorundayız" dedi.

Özel, TUSAŞ'ın korunması gerektiğini ve stratejik önem taşıyan projelere desteklerinin devam edeceğini belirtirken, kurum içinde özel timlerin bulunmasının önemini vurguladı.

Terör Saldırısına Sert Tepki: "Türkiye'yi Geriye Bırakamayacaklar"

TUSAŞ'a yapılan saldırının zamanlamasına dair soruları yanıtlayan Özel, bu saldırının “Türkiye'yi kendi hedeflerinden geri bırakmaya yönelik” olduğunu söyledi. Özel, "Kendi uçağımızı ve motorumuzu yapma irademizden vazgeçmeyeceğiz. Bize 'ayağınızı denk alın' diyen güçlere cevabımız nettir; Türkiye'yi bu hedeflerden geri bırakamazsınız" ifadelerini kullandı.

"Pazar Günü Teröre Meydan Okuyacağız"

Özgür Özel, pazar günü Beşiktaş'ta düzenleyecekleri Yaşam Mitingi'ne tüm vatandaşları davet etti. "Biz korkmuyoruz, sinmeyeceğiz. Teröre karşı meydan okuyacağız," diyen Özel, bu mitingi siyasi bir etkinlikten çok, korkuya karşı bir dayanışma olarak gördüklerini belirtti.

"Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Devam Edecek"

Özel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda milleti meydanlarda görmek istediklerini belirterek, bayram kutlamalarının iptal edilmemesi gerektiğini savundu. Bayram günü tüm vatandaşları Anıtkabir'e yürümeye ve Cumhuriyet'e sahip çıkmaya davet etti.

Bahçeli'nin Öcalan Hakkındaki Sözlerine Yanıt

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Öcalan'a ilişkin açıklamalarını değerlendiren Özel, Öcalan'ın kürsüye çıkarılması fikrinin Bahçeli'ye ait olduğunu ifade etti. Öcalan'ın sözlerinin “kürsüde değil, bulunduğu yerden” yapılabileceğini vurgulayan Özel, CHP'nin barış ve silahların bırakılması sürecine destek verdiğini ancak şehit ailelerine karşı mahcup olacak bir sürecin içinde olmayacaklarını belirtti.

Özgür Özel'in Öne Çıkan Mesajları:

  • "Öcalan konuşacak diye illa kürsüye gelmek zorunda değil. Bulunduğu yerden çağrısını yapabilir."
  • "Türkiye'nin hedeflerinden geri adım atmasını kimse beklemesin."
  • "Tüm vatandaşlarımızı Beşiktaş'ta düzenleyeceğimiz Yaşam Mitingi'ne bekliyoruz."
  • "Cumhuriyet Bayramı'nda meydanlarda olmaya, Cumhuriyet'i savunmaya davet ediyoruz."
  • "Korkuya Karşı Hep Birlikte Mitingde Olacağız"

    Özel, bu mitingin sadece teröre değil, her türlü şiddete ve korkuya karşı düzenlendiğini ifade ederek "Pazar günü Beşiktaş Meydanı'nda saat 14.30'da olacağız," dedi.