Çipras'tan HDP'ye 'hayranlık' mesajı
HDP heyetiyle görüşen Yunanistan Başbakanı Çipras, mücadelenizi hayranlıkla izliyoruz mesajı verdi...

Oluşturma Tarihi: 2015-11-19 04:04:36

Güncelleme Tarihi: 2015-11-19 04:04:36

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ başkanlığındaki HDP heyeti ile görüştü. Ankara'da heyet ile bir araya gelen Yunanistan Başbakanı Çipras, HDP'nin mücadelesini hayranlıkla izlediklerini belirtti.

Ajansların haberine göre; Çipras, HDP'yi yakından takip ettiklerini ve partinin verdiği mücadeleyi büyük bir hayranlıkla izlediklerini söyledi. Son seçimlerde yüzde 10 barajına karşın HDP'nin büyük bir başarı elde ettiğini dile getiren Çipras, SYRIZA olarak bu başarıdan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

YÜKSEKDAĞ: SYRIZA'YI KARDEŞ PARTİ GÖRDÜK

Görüşmenin ardından açıklama yapan Yüksekdağ da, parti heyetleri arasında verimli bir görüşme gerçekleştiğini söyledi.

Çipras'la karşılıklı planlamalar çerçevesinde bir araya geldiklerin belirten Yüksekdağ, "Bizlerin Yunanistan Hükümeti ve SYRIZA ile ilişkisi, sadece bu görüşmeden ibaret değildir. Bizler aynı zamanda, SYRIZA'yı sınırın ötesindeki kardeş partimiz olarak gördük ve değerlendirdik" dedi.

Yüksekdağ, şunları söyledi: "Gündeme getirilen konular, bölgede Ortadoğu'dan Balkanlar'a kadar alanda, bir bölgesel barış sürecinin geliştirilmesiydi. Sayın Çipras da bölgesel barışın geliştirilmesi noktasındaki dileklerini ve çabalarını dile getirdi. Bizler de bu konuda Türkiye'deki bir muhalefet partisi olarak gösterdiğimiz çabayı ve bölgesel barış siyasetimizi kendileriyle paylaştık." 

Mültecilerin ve göç sorununun insanlık trajedisine dönüştüğünü bildiren Yüksekdağ, mülteciler ve göç sorunu çözümünün bölgede bir barış siyasetinin geliştirilmesiyle mümkün olacağını savundu.

'KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ'

Çipras'ın Suriye'de ve Türkiye'de bir "barış zemininin" oluşturulmasının önemli olduğuna vurgu yaptığını belirten Yüksekdağ, "Çipras'ın vurguladığı noktalardan birisi de aynı zamanda Türkiye'de Kürt sorununda çözüm ve demokratikleşme sürecinin ve müzakere sürecinin yeniden başlatılması oldu. Bunu aynı zamanda hükümetle ve Başbakan'la yaptıkları görüşmede de dile getirdiğini ifade etti. Bunu sadece Türkiye'de barış çabası ve siyaseti olarak değil, Suriye'de Ortadoğu'da ve Balkanlar'a kadar uzanan bir alanda barış ve demokratik bir siyasetin geliştirilmesi ihtiyacı olarak tarif ettik karşılıklı" diye konuştu.