Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Davutoğlu: Türkler de Kürtçe öğrenmeli, geldiğimizde Kürtçeye hürmet verilecek

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, İktidara geldiklerinde Kürtçeye gereken hürmetin verileceğini söyledi.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-13 16:06:24

Davutoğlu: Türkler de Kürtçe öğrenmeli, geldiğimizde Kürtçeye hürmet verilecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bugün Ankara'da düzenlediği “2021 Türkiyesi ve 2022'den Beklentiler” adlı toplantıda Kürtçe seçmeli dersler konusunda sorulan bir soruya yanıt verdi.

“Seçmeli dersler konusunda Türkiye önemli bir mesafe almıştı” diyen Davutoğlu, “Bütün diller bu toprakların has dilidir. Türkçemiz ne kadar mukaddesse Kürtçe, Zazaca, Gürcüce, Çerkezce de hem mukaddes hem de saygındır. Hem öğretilmesi hem de sosyal alanda kullanılması bir insan hakkıdır. Biz bunu açık şekilde ifade eden ilk partiyiz. Bu konuda tutumumuz açık” ifadelerini kullandı.

Anadilde eğitim hakkını parti programına yazan ilk partinin kendileri olduğunu belirten Davutoğlu, “Türkler de Kürtçe öğrenmeli. AK Parti şimdi bu reformları şeklen devam ettiriyor. Geldiğimizde Kürtçeye gereken hürmet verilecektir” vaadinde bulundu.

Geçmişte Artuklu Üniversitesi'nde Kürtçe öğretmenler için özel bir ders açıldığını hatırlatan Davutoğlu, “Kürtçenin öğretilmesinde öğretmen eksikliklerinin giderilmesi lazım, bunun için kadro açılması lazım. Herhangi bir lisede bunların öğretilmesi için öğretmen kadrosu yoksa merkezden ne karar alırsanız alın, seçmeli ders uygulamasına geçemezsiniz” açıklamasında bulundu

Haber Ara