Erkan Baş Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ne dedi? AK Parti cevabı ne oldu?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerine sert tepki gösterdi. Çelik, 'Bu dil, Avrupa’daki faşistlerin kullandığı dilin aynısıdır' dedi ve bu söylemlerin demokrasiye zarar verdiğini belirtti.

2024-08-19 08:57:15

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadelerine sert bir yanıt verdi. Çelik, Baş'ın sözlerini "Avrupa'daki faşistlerin Cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı dilin aynısı" olarak nitelendirdi.

ÇELİK'TEN SERT CEVAP

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın, Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik sözleri Avrupa'daki faşistlerin Cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı dilin aynısıdır" ifadelerini kullandı. Bu söylemlerin, Avrupa faşistlerinin söylemlerini "kes-kopyala-yapıştır" yöntemiyle kullanmak olduğunu belirtti.

"DEMOKRASİ DÜŞMANLIĞI" ELEŞTİRİSİ

Çelik, "Demokratik seçimlerle ve milli iradenin açık desteğiyle defalarca seçilmiş Cumhurbaşkanlığı makamını bu ifadelerle faşistçe hedef almak, demokrasi ve halk düşmanlığının ta kendisidir" diyerek, Baş'ın açıklamalarını sert bir şekilde eleştirdi.

Erkan Baş, Hacı Bektaş Veli Anma Töreni'nde yaptığı konuşmada AKP iktidarını ve Erdoğan'ı eleştirmiş; "AKP oradaki saldırılarla bizi susturamayacağını veya bizim geri adım atmayacağımızı zaten biliyor. Amaç yurttaşı susturmak. Amaç Türkiye toplumunu baskı altına almak. Türkiye toplumunu şiddetle hizaya getirmek. Biz elimizden geldiğince, sadece kendi parti milletvekilimize değil bu ülkede hak, hukuk mücadelesi veren tüm yurttaşlarımız için hukuk, demokrasi mücadelesine sahip çıkan tüm yurttaşlar için bu duruşu sürekleştireceğiz. Asla kaba kuvvete boyun eğmeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Devlet Bahçeli'den dikkat çeken açıklamalar

CHP'li başkana hapis cezası ve siyasi yasak

Erdoğan'dan Anayasa'nın ilk 4 maddesine ilişkin açıklama

Osmaniye'den aile ve gençlik fonu başvuruları başlıyor!

MHP Maltepe İlçe Başkanı Can Ildırı: Maltepe Amatör Spor Kulüplerine Cumhurbaşkanı'ndan Büyük Destek

Kişisel verilerin çalındığı iddiası! Bakan Uraloğlu son noktayı koydu