Dolar

34,1623

Euro

38,1653

Altın

2.914,46

Bist

9.777,46

Eski İYİ Partili Ağıralioğlu'nun kuracağı partiyle ilgili yeni gelişme

İYİ Parti'den ayrılan Yavuz Ağıraliaoğlu'nun, yeni bir parti kurma hazırlığında olduğu iddia edilirken partinin nasıl bir çizgi takip edeceği bilgisi sosyal medyaya yansıdı.

1 Yıl Önce Güncellendi

2023-07-22 23:19:47

Eski İYİ Partili Ağıralioğlu'nun kuracağı partiyle ilgili yeni gelişme

Kemal Kılıçdaroğlu'nun da cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıkıp İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu'nun iki ay içinde parti kuracağı iddia edildi.

İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu ve arkadaşları iki ay içinde parti kurmayı planlıyor. Partinin Türk-İslam ülküsüne dayalı muhafazakar milliyetçi bir parti olacağı ileri sürülüyor.

Dr. Ömer Turan sosyal medya hesabında bir dizi paylaşımda bulunarak, yeni kurulacak parti hakkında yorumda bulundu. Turan, muhtemel parti teşkilatı hakkındaki yorumunu madde madde sıraladı.

İşte Turan'ın açıklamaları:

- Seküler Türk milliyetçilerinin adresi Zafer partisi ve İYİ parti. Seküler Türk milliyetçileri Yavuz beyi asla desteklemezler. Yavuz bey seküler Türk milliyetçilerinden sayıca en az on kat fazla olan Muhafazakar Türk milliyetçilerine hitap ediyor, onlardan oy almayı hedefliyor.

- Seküler Türk milliyetçileri şimdiden Yavuz beyi hedef almış durumdalar, Yavuz bey bu kesimden neredeyse sıfır oy alır. Yavuz beyin stratejisi zaten bunlardan oy almak değil, aksine bunları karşısına almak. Zira bunlardan oy alırsa, Muhafazakar Türk milliyetçilerinden oy alamaz.

-Seküler Türk milliyetçiliğinin Türkiye'deki tüm potansiyeli maksimum %5'tir. Muhafazakar Türk milliyetçiliğinin tüm potansiyeli en az %50'dir. Zafer partisi sadece seküler Türk milliyetçilerinden oy alır, muhafazakar Türk milliyetçilerinden tek bir oy alamaz. Yavuz bey alır.

- Seküler Türk milliyetçiliğinin potansiyeli çok sınırlı (maksimum %5), bu kesime de Zafer, İYİ parti hatta azda olsa MHP hitap ediyor. %50 potansiyeli olan Muhafazakar Türk milliyetçiliğine tam manasıyla hitap eden yeni bir parti yok. BBP %1'de çakılı kaldı.

1690052580-cd8fcb

SON VİDEO HABER

Seren Serengil: Önce tarikat ve cemaatleri kapatacaklar

Haber Ara