İYİ Parti Almanya tşkilatında sular durulmuyor
İYİ Parti Avrupa ve özellikle Almanya teşkilatlanması yeniden şekilleniyor.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-23 13:30:37

Güncelleme Tarihi: 2024-10-23 13:34:45

İYİ Parti Almanya icra kurulu genel sekreteryası başkanlığına atanan Recep Çalışkan'dan skandal paylaşım!

Bilindiği üzere İYİ Parti arka arkaya yaşadığı seçim hezimetlerinden sonra önce İYİ Genel Başkanı Meral Akşener partisini genel kurula götürmüş ve genel kurulda yeniden aday olmayarak şimdilik siyaset sahnesinden çekilmişti.

İYİ Partinin yeni genel başkanlığını seçimli genel kurul sonucunda kazanan Musavat Dervişoğlu, partisinin yeniden yapılandırma dönemini hem yurt içinden hemde yurt dışında başlatırken,seçmenleri, İYİ Partinin içerisinden ,ardı arkası kesilmeyen istifalar ile de mücadele etmek zorunda kaldığını gözlemlemektedir.

Bu olumsuz örneklerinden biri tanesi de, şu an Almanya teşkilatmalarındaki yapılanmalar sırasında gözlenmektedir.

İYİ Parti Almanya teşkilatlanmalarının ilk dönemlerinde kurulan Almanya icra kurulu içerisinde görev alan bazı partili üyelerin toplum ahlak ve kurallarının aksine gelişen görevlendirmeleriyle ilk kuruluş yıllarında da Almanya gündemine oturmuştu.

O dönemdeki İYİ Parti Almanya icra kurulu genel sekreteryası başkanlığına atanan Recep Çalışkan' ın cinsel organının videosunu çekip bir kadına göndermesi ve bu kadının şikayeti üzerine ortaya çıkan seks skandalından sonra dönemin Almanya İYİ Parti genel sekreteri bu görevinden yurtdışı teşkilatmalarından sorumlu ilgili milletvekili olan dönemin İYİ Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan tarafından görevinden alınarak azlettirilmişti.

Olay ayrıca o dönemlerde Alman kolluk kuvvetlerine de yansıyınca skandal olay mahkeme kapılarına kadar taşınmıştı.

Ancak görünen o ki, bu yeni dönemde kendisini yeniden yapılandırmaya çalışan İYİ Parti Almanya icra kurulu kendisine başka bir Almanya genel sekreter adayı bulamamış olacak ki yeniden İYİ Parti Almanya genel sekreterliğine Almanya Türk toplumunda seks skandalları ile meşhur olan Recep Çalışkan adındaki parti üyesini yeniden İYİ Parti Almanya icra kurulu genel sekreterliğine atayarak İYİ Parti Almanya teşkilatını adeta yeni skandallara açık hale getirdiği gözlemlenmektedir.

Ayrıca Recep Çalışkan görevde olduğu dönemde İYİ Parti Aydın milletvekili aday adayı olduğu, bu aday adaylığının vücuda gelmemesinin de yaşanan seks skandalının büyük payı olduğu bilinmekle beraber, İYİ Parti'nin neden ille de bu kişiyi parti meclislerinde göreve getirmeye çalışması çeşitli olumsuz yorumlara yol açmaya devam edecek gibi de görünmektedir.

İYİ Parti Almanya teşkilatmaları yeniden yapılanırken seks görüntüleri ayyuka çıkmış bir genel sekreterin İYİ Parti Almanya yapılanmasına nasıl bir katkı sağlayacağı merak konusu olmaya devam edecek gibi görünmektedir.

Dış Haberler Servisi