Dolar

34,0003

Euro

37,8674

Altın

2.821,71

Bist

9.577,46

Mansur Yavaş: Sadece iki kişi konuşursa fitne olur

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, partisinin 14 büyükşehir belediye başkanı bulunduğunu hatırlatırken, 'Sadece ikisini konuşturursanız maalesef buradan fitne ateşine biz de odun atmış oluyoruz.' dedi.

1 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-07 19:08:44

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin ATO Congresium'daki "İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı" adı verilen 20. Olağanüstü Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, dün karara bağlanan tüzük değişikliğinin hayırlı olmasını diledi.

Konuşma yapacağının kendisine 1 saat önce haber verildiğini belirten Yavaş, şunları söyledi:

"Bir kasıt aramıyorum ama kurumsal bir partide eğer iki belediye başkanı konuşturuluyorsa şöyle bir sorun vardır; aylardır yakılan fitne ateşine, yani 'Ekrem mi, Mansur mu?' ki şiddetli bir şekilde karşı çıkıyoruz, bu konuda Genel Başkanımızın görüşü, açıklamaları belli. Biz 14 büyükşehir belediye başkanıyız. Sadece ikisini konuşturursanız maalesef buradan fitne ateşine biz de odun atmış oluyoruz. Ben isterdim ki tüm arkadaşlarımız bu konuda görüşlerini açıklasın ya da eğer ileriye matuf bir şey düşünülüyorsa, ikimiz de farklı fikirlerde değiliz, aynı şeyleri anlatacağız, aynı duygulara sahibiz ama en azından bir gece öncesinden konuşma hazırlayabilirdik ve Türkiye'nin tamamına biz de bir mesaj verebilirdik."

Haber Ara