Dolar

34,2197

Euro

37,8471

Altın

2.934,95

Bist

9.351,22

Masada tek başına mı? Meral Akşener el yükseltti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Partime karışma’ mesajı verdiği İYİ Parti ile yaşanan gerginlik duruldu ama 6’lı masaya etkisinin sürdüğü ifade edildi. Akşener’den Kılıçdaroğlu’nun 'Başka partinin iç işine karışmamalı' sözlerine 'Böyle bir durum yok. Benim söylediğim adaylık tespiti, o tespit konusunda herkes hür ve bağımsız' yanıtı geldi.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-23 16:09:41

Masada tek başına mı? Meral Akşener el yükseltti

TIMETURK| HABER MERKEZİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle verilen hapis cezasının yankıları sürüyor. Karar sonrasında İmamoğlu'nun yanına giderek destek veren ve birlikte miting yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bu hamlesi oldukça çok konuşuldu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ‘Partime karışma' mesajı verdiği İYİ Parti ile yaşanan gerginlik duruldu ama 6'lı masaya etkisinin sürdüğü ifade edildi.

Yeni Şafak'ın haberine göre; seçimlere kısa bir süre kala hala aday belirsizliğin yaşandığı masada Akşener'e ortakların güveninin azaldığı iddia edildi. Masada Akşener'e en yakın isim olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun yaşanılan son gelişmelerden sonra Kılıçdaroğlu ile daha da yakınlaştığı ileri sürülüyor. Gelecek Partisi'nde Kılıçdaroğlu'na yönelik adaylıkta soğukluk yaşarken bu durumun son zamanlarda tersine döndüğü belirtiliyor. Diğer ortaklarla ise Kılıçdaroğlu ile Saraçhane'den sonra ikili diyaloğun daha da arttığı belirtiliyor. DEVA Partisi Genel Merkezinde de Akşener'in bu hamlesinin masada onu yalnızlaştırdığına dönük değerlendirmeler dikkat çekiyor.

İÇ İŞLERİNE KARIŞMA SÖZLERİNE CEVAP VERDİ

İYİ Parti lideri Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Başka partinin iç işine karışmamalı" sözlerine "Böyle bir durum yok. Benim söylediğim adaylık tespiti, o tespit konusunda herkes hür ve bağımsız" yanıtını verdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV'de İlker Karagöz'ün sunduğu Çalar Saat programında önemli açıklamalarda bulundu…

“CHP'nin genel başkanları mahkemedeydi. Ak Parti'nin Meral Akşener'in bilgisi var o sebep oldu üzerinde yüründü. Rol çalma gibi, falan zannedildi ama halbuki ben bu işleri bildiğim için. İmamoğlu'nu o gün orada sap gibi bıraktığınız takdirde… O konuşmada yapayalnız konuşaydı” diyen Akşener, “İkili bir sistem o. Normalde Sayın Kılıçdaroğlu'nun söylediği söz oraya gitmekle alakalı değil. Oraya giden söz genellikle kurmaylardan geldi” ifadelerini kullandı.

“Bu beni ve arkadaşlarımı incitse bile kenara koyduk. Sayın Kılıçdaroğlu'nun gazetecilerle yaptığı toplantıda sorulan soru aslında Sayın Kılıçdaroğlu'na söylediğim ve kamuoyu ile paylaştığım bir söz. Sayın Kılıçdaroğlu da içişlerine karışmakla ilgili bir söz söyledi” diyen Akşener, şunları kaydetti:

Burada içişlerine karışmak yok. 6'lı masa toplandı ve Cumhurbaşkanı adaylığı liderlere bırakıldı.Sayın Kılıçdaroğlu'na şunu görevden alın şuraya koyun dersem bu içişlere karışmak olur. Aday tespiti konusunda herkes hür ve bağımsız.

Haber Ara