Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; TBMM Başkanlık Divanı 1 Başkan, 4 Başkanvekili, 3 İdare Amiri ve 7 Katip üye olmak üzere 15 üyeden oluşuyor. Üyelikler de partilerin sandalye sayıları dikkate alınarak dağıtılıyor. Geçen dönem Başkanlık Divanı Başkan dahil Ak Partili 11, CHP'li 4, MHP'li 2 ve HDP'li 1 olmak üzere 18 üyeden oluşmuştu.
Yeni Meclis aritmetiği çerçevesinde partiler arasında Başkanlık Divanı'nın yeni üye sayısı için ön temaslar yapıldı. Görüşmelerde AK Parti 19, CHP ve HDP 18, MHP ise 17 üyeli divan önerisini dile getirdi.
TBMM Kanunlar ve Kararlar Dairesi'nin ortaya koyduğu tabloda 4 partiye 1'er TBMM Başkanvekilliği düşecek. Buna göre Divan'ın 19 üyeli olması durumunda AK Parti'ye başkan dahil 9, CHP'ye 4, MHP ve HDP'ye 3'er, 18 üyeli divanda AK Parti'ye Başkan dahil 8, CHP'ye 4, MHP ve HDP'ye 3'er, 17 üyeli divanda AK Parti'ye başkan dahil 8, CHP'ye 4, MHP'ye 3, HDP'ye 2, 16 üyeli divanda AK Parti'ye başkan dahil 8, CHP'ye 4, MHP ve HDP'ye 2'şer, 15 üyeli divanda ise AK Parti'ye Başkan dahil 7, CHP'ye 4, MHP ve HDP'ye 2'şer üyelik düşecek. Edinilen bilgiye göre CHP ve HDP 18 üyeli divan oluşumu isterken, HDP ile eşit sayıda milletvekili olmasına karşın oy oranının yüksekliğine işaret eden MHP bu partiden 1 fazla üyelik elde etmek için 17 üyeli divan istiyor. AK Parti ise 19 üyeli divandan yana görüş belirtmesine karşın 18 üyeli divanı da kabul edebileceğini ifade ediyor.
Yılmaz başkanlığında Salı günü toplanacak Danışma Kurulu'nda uzlaşma olmazsa sorun grup önerileri yoluyla Genel Kurul'da çözülmeye çalışılacak. Sayının tespit edilmesinin ardından da partilerin belirledikleri isimler Genel Kurul'un oyuna sunulacak. CHP, HDP ve MHP sayı kesinleşmeden kendi divan üyelerini belirleme yoluna giderken, AK Parti sayının netleşmesi sonrası grupta seçimini yapacak. AK Parti'nin Çarşamba günü grupta seçim yapabileceği belirtilirken, bu durumda 45 günlük süreyi başlatacak Divan'ın oluşumu 8 Temmuz'u bulacak.