Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Meclis'te düzenlediği basın açıklamasında önemli konulara değindi, Destici,Meclis'te PKK partisi oldğu için Millet İttifakı partilerinin, TBMM Genel Kurulunda bütçeyi ve ülke meselelerini konuşmadıklarını, bütçe görüşmelerini seçim propagandasının bir parçasına dönüştürmeye çalıştıklarını ve Meclisin çalışma usulleri ile saygınlığına yakışır bir üsluba özen göstermediklerini ifade etti.
HDP milletvekillerinin, devletin istihbarat bilgilerine sahip olduklarının ortaya çıktığını dile getiren Destici, "Milletvekili oldukları için devletin istihbarat bilgileri de bunlarla paylaşılıyor. Bu bilgileri odalarında bırakmadıklarına; evlerine ve oradan da PKK başta olmak üzere ipleri kimin elindeyse oraya taşıdıklarına inanıyoruz. Meclis'te PKK partisi istemiyoruz. Türkiye bu ayıba artık son vermelidir. Bu terör uzantıları yüzünden TBMM'de maalesef devlet, millet meselelerini konuşamıyoruz." şeklinde konuştu.
Devletin en önemli ve asli görevlerinden birinin çocukları korumak olduğuna işaret eden Destici, çocuklara karşı işlenen suçlarda cezaların yetersiz olduğunu, artırılması gerektiğini belirterek 'Herkesin mutabık olduğu böylesine önemli bir konunun, günlük politik tartışmalara malzeme yapılma çabalarını da yadırgıyorum. Sanki herhangi bir siyasi parti, 6 yaşında bir çocuğun evlendirilmesini kabul edebilirmiş ya da ediyormuş gibi bir tartışma yürütülmesinin ayrı bir istismar, ayrı bir yanlış olduğunu düşünüyorum.' açıklamasında bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Bakanlığına yürümesini "üzücü ve sorumsuzluk" olarak nitelendiren Destici, "Bu, üzüm yemek yerine bağın sahibiyle uğraşıldığının bir göstergesidir. Bunu yanlış buluyorum. Hiç kimse çözümü sokakta aramamalıdır. Çözüm adresi, Meclis, hükümet, demokrasidir." dedi.
Destici, "Milletvekili oldukları için devletin istihbarat bilgileri de bunlarla paylaşılıyor. Bu bilgileri odalarında bırakmadıklarına; evlerine ve oradan da PKK başta olmak üzere ipleri kimin elindeyse oraya taşıdıklarına inanıyoruz. Meclis'te PKK partisi istemiyoruz. Türkiye bu ayıba artık son vermelidir. Bu terör uzantıları yüzünden TBMM'de maalesef devlet, millet meselelerini konuşamıyoruz." şeklinde konuştu.
Destici, EYT konusunda şu değerlendirmelerde bulundu:
"8 Eylül 1999 öncesi işe başlayanlar, tekrar yaş şartı ya da kademesi konulmadan emeklilik hakkına kavuşturulmalıdır. Bunun bazı çevreler tarafından ifade edildiği gibi bütçemize kaldıramayacağı bir yük getirmeyeceği aşikardır. 4,5 milyon vatandaşımız var. Yıl başında emeklilik hakkı verildiğinde 1 milyonunun emekli olacağı düşünülüyor. Ortalama 5 bin lira maaş alsalar hazineye yükü 60 milyar liradır. Bu tutarı devletin karşılayamaması gibi bir şey söz konusu değildir. Devlet bütçesinin bundan kat kat fazlasını karşılayacak gücü vardır. Önemli olan bununla beraber vergi sisteminde değişiklik yapılmasıdır. Pek çok kesim hala vergi ödememektedir. Geçtiğimiz yıl ek bütçe yapılmıştır. Belki gelecek yıl da Türkiye ek bütçe yapmak durumunda kalabilir."
Destici, enflasyonun düşme, hayat pahalılığının ise erime eğiliminde olduğunu ifade ederek, altılı masadaki partilerin başta enerji fiyatları olmak üzere ekonomiye yönelik olumsuz söylemlerinin gerçekleşmediğini dile getirdi.
Destici, asgari ücretin 8 bin liranın altında açıklanmayacağına inandığını bildirdi.