Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Beykoz'da düzenlenen bir programda müfredata ilişkin bilgileri kamuoyu ile paylaştı. Bakan Yılmaz, ilkokul ve ortaokul düzeyinde 17, lise düzeyinde 24, imam hatip ortaokulu ve imam hatip liseleri düzeyinde 10 olmak üzere toplam 51 ayrı sınıflar esas alındığında yenilenen 176 müfredatın detaylarını paylaştı. Toplantıya Yılmaz'ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Yusuf Tekin, Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş da katıldı.
Bakan Yılmaz açıklama sonrasında basın mensuplarının kendisine yönelttiği soruları da cevapladı.
Sınavlardaki 15 dakika kala girme kuralı ile ilgili açıklamalara cevap veren Yılmaz, "Öğrencilere diyor ki sınav girişi belgesi vermeden 'önce bir tuşa bas' o belgeyi alma de. 'Okudum' işaretini tuşlamadan size o sınav giriş belgesini vermiyor. 'Görmedim bilmedim' yok. Buna rağmen 10'da başlayacak bir sınava 9.45'te öğrencinin bilmiş olmasına rağmen geç kalması toplum vicdanını yaraladığı noktasında herkes mutabakata varmış burada. Bundan sonra sizin sınav başladıktan sonra sınava girmeniz ve mevcut öğrencilerin dikkatinin dağıtılması istenmiyor. Dolayısıyla sınavı 10'da söylediyseniz 10.15'te başlar. Yine aynı şey olur 10'da herkes gelir sınavın arasında da kimse gelmemiş olur. Bunu önerimizi dikkate alacaklarını söylediler" dedi.
"O GÖRÜŞ, BİZİM İNSANIMIZIN GÖRÜŞÜNÜ YANSITMIYOR"
Alevilerin, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri ile ilgili durumuna da cevap veren Yılmaz, Amerika'da bu konuya ilişkin hazırlanan rapora cevap vererek, "Alevi kardeşlerimizin ortak kanaati din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin kaldırılmaması. Dolayısıyla oradaki o görüş bizim insanımızın görüşünü yansıtmıyor. Bizim istediğimiz şey bu ülkenin insanları birbirini tanısın. Yan yana yaşayıp da birbirinin farkında olmuyormuş gibi olmasın. Biz bunu başaracağız. Ben çok net olarak görüştüm geçmişe kıyasla çok daha iyi bir noktada olduğumuzu mesafe almamız gereken bir iki nokta olduğunu belirttiler ben de aynen katılıyorum. Biz birbirimizi daha iyi tanımamız için bunun olması lazım" diye konuştu.
"33 BİN 138 PERSONEL İHRAÇ EDİLDİ, 70 BİN PERSONEL ALINDI"
KHK'lar kapsamında meslekten ihraç edilen öğretmen sayısını açıklayan Yılmaz, "Yine Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 33 bin 138 personel ihraç edildi. 33 bin personel ihraç edildi ama 70 bin personeli biz milli eğitim ailesine kattık. Geçen yıl 50 bin bu yıl 20 bin personeldi. Burada da bir sıkıntımız yoktur. Eğitim biraz önce söylediğim gibi liseden mezun olan öğrencilerimiz şu ana kadar olmadığı kadar 4 yıllık lisans eğitimini kazandı ve kaydını yaptırdı. Bu daha önce hiçbir zaman olmadı. Dolayısıyla eğitim her bakımdan iyiye gidiyor" şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: 33 bin personel ihraç edildi
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile bakanlıktan ihraç edilen personel sayısının, 33 bin olduğunu söyledi.
8 Yıl Önce Güncellendi
2017-08-16 13:49:42
SON VİDEO HABER
Haber Ara