İHA'nın haberine göre, MHP Grup Başkanvekili Vural, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini ve Yeni Anayasa çalışmalarını değerlendirdi.
Vural, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'ne yönelik sözlerini değerlendirerek, "Söyledikleriyle yurtdışına çıkmadan Türkiye'yi karıştırmak istemesi, huzurlu bir Türkiye istenmiyor demektir. Cumhurbaşkanı Sözcüsü meclis iradesine ipotek koymuş, onun yerine geçerek bir seçim veya referandum olup olmayacağına dair ahkam kesmişti. Bu çerçevede, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu konuda bu kişinin sözlerinin Meclis iradesine darbe olduğunu ve milletin iradesinin bürokratik oligarşiye vesayet altına alınamayacağını söyledik" ifadelerini kullandı.
ANAYASA MAHKEMESİNİN KARARI
Cumhurbaşkanının sözlerinden önce AK Parti Grup Başkanvekillerinin Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını olumlu gördüklerini savunan Vural, Cumhurbaşkanının sözlerinden sonra ise kararı benimsemediklerini iddia ederek, "Vesayet ilişkisinin getirdiği korku; Adalet ve Kalkınma Partisi'nin siyaset üretmesini de, doğru noktalarda politika üretmesini de engellemekte ve çifte standart uygulamasına götürmekte. Dün Meclis iradesine yönelik sözcünün sözlerini sahiplenenler 'sürçü lisan etmiştir' demeye başlıyorlar. Hukuk devleti, meclis iradesi ve Cumhurbaşkanının metin yazarları Cumhuriyetin 90 yılını enkaz olarak nitelendirebiliyorlar. Bu zihniyetin cumhuriyet ve hukuk devleti ile ne kadar büyük sorunlu olduğunu gösteriyor. Aslında bu sorunları ortaya çıkartanların kendileri olduğunu gösteriyorlar" şeklinde konuştu.
YENİ ANAYASA
Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin olarak ise Vural, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Anayasa Uzlaşma Komisyonu girişimi önce Sayın Başbakanın girişimi ile daha sonra mutabakat üzerine komisyon kuruldu ve Cumhuriyet Halk Partisi de üye verdi. Madem Komisyon'da çalışmayacaksanız niye üye verdiniz? Daha önce Sayın Kılıçdaroğlu, bu hafta cevabımı bildireceğim demişti. Cumhurbaşkanı ile birlikte mi komisyondayız? Cumhurbaşkanı'nın ekmeğine yağ sürmenin anlamı yok. Burada parlamenter sistem içinde parlamentoda eğer bunlarla ilgili ortamı oluşturuyorsak, Cumhurbaşkanının 'o zaman millete gidelim' ifadesi karşısında Cumhurbaşkannın ekmeğine yağ sürme gayreti var burada. Milliyetçi Hareket Partisi, Anayasamızın ilk dört maddesi, parlamenter sistem konusunda tutumunu Meclis Başkanı'na bildirmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin komisyona iradesi olmadan, bu konuda gerçek yüzleri çıkamadan kalmıştı. Bizim parlamento çalışmalarında Cumhurbaşkanından beklediğimiz maslahat yok. Biz parlamentoda kendi irademizle otururuz, savunmamız gereken konular varsa savunuruz."