Dolar

34,0115

Euro

38,1040

Altın

2.829,85

Bist

9.920,16

Osmaniye'den aile ve gençlik fonu başvuruları başlıyor!

Aile ve Gençlik Fonu'na Osmaniye'den başvurular alınmaya başlanıyor. Bakan Göktaş, başvuru şartlarının kolaylaştırıldığını ve sosyal desteklerin genişletildiğini duyurdu.

1 Gün Önce Güncellendi

2024-09-18 11:23:30

Osmaniye'den aile ve gençlik fonu başvuruları başlıyor!

Aile ve Gençlik Fonu İçin Yeni Gelişme: Osmaniye'den Başvurular Başlıyor! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu kapsamında Osmaniye'den başvurulara başlanacağını müjdeledi. Göktaş, genç çiftlere yönelik bu sosyal destek fonunun genişletildiğini duyurdu.

Bakan Göktaş, Osmaniye Valiliğini Ziyaret Etti

Bakan Göktaş, Osmaniye Valiliğini ziyaret ederek Vali Erdinç Yılmaz ile görüştü. Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Göktaş, sosyal devlet politikalarını daha ileri taşımak için çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

SOSYAL YATIRIMLAR VE HİZMETLER

Göktaş, 23 yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde sosyal hizmet modellerini uyguladıklarını ifade etti. Osmaniye'de yaklaşık 65 milyar liralık yatırım gerçekleştirildiğini, bunun 9,5 milyar lirasının aile ve sosyal hizmetler alanında olduğunu belirtti.

AİLE EĞİTİM PROGRAMINDAN BÜYÜK YARAR

Göktaş, Aile Eğitim Programı aracılığıyla 320 bin kişinin faydalandığını ve 103 bin haneye ulaşıldığını aktardı. Ayrıca, 9 kadın kooperatifi aracılığıyla kadınların ekonomik hayata katılımını desteklediklerini söyledi.

EV TİPİ BAKIM MODELİ VE ENGELLİ HİZMETLERİ

Osmaniye'de 3 çocuk evi ve 1 çocuk evi sitesi ile 81 çocuğa bakım hizmeti sunulduğunu vurgulayan Göktaş, 116 engelli vatandaşa ve 102 yaşlı bireye hizmet verdiklerini belirtti. 4 bin 900 vatandaş, Evde Bakım Yardımı'ndan faydalandı.

AİLE VE GENÇLİK FONU'NDAN YENİ MÜJDE

Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu kapsamında Osmaniye'den de başvurular alınmaya başlanacağını ve başvuru şartlarının kolaylaştırıldığını açıkladı. Daha önce 12 bin 519 başvuru alındığını ve 3 bin 963 çiftin krediden faydalandığını belirtti.

Göktaş, Osmaniye'deki yatırımların devam edeceğini ve ildeki Sosyal Hizmet Merkezi projelerinin en kısa sürede tamamlanacağını ifade etti. Ayrıca, Düziçi, Bahçe ve Kadirli'deki projelerin de devam ettiğini ekledi.

SON VİDEO HABER

Kız öğrenci yurdunda şüpheli ölüm

Haber Ara