Yanardağ: 'Akşener'in dediği olursa Kılıçdaroğlu'nun eli kolu bağlanır'

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in altılı masadaki konumu ile ilgili kulisler bir yandan medyada paylaşılırken bir yandan masanın durumuyla ilgili 'olumsuz' görüşler de paylaşılıyor.

2023-03-06 16:32:29

Gazeteci Merdan Yanardağ, altılı masada gelinen son noktayla ilgili yorumda bulundu. Yanardağ, Meral Akşener'in Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu hakkında ortaya attığı "cumhurbaşkanlığı yardımcılığı" teklifini değerlendirdi.

Yanardağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında her iki ismin cumhurbaşkanlığı yardımcılığı için kabul edilmesi durumunda bunun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elini kolunu bağlamak anlamına geleceğini iddia ederek teklifin kabul edilmesinin büyük hata olacağını yazdı.

Yanardağ'ın sosyal medya paylaştığı değerlendirmesi:

"KILIÇDAROĞLU'NUN ELİNİ BAĞLAMAK OLUR"

Beşli Çete operasyonu sürüyor.. Kulislerde M. Yavaş ve E. İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı yardımcılıklarına getirilmesi konuşuluyor. Büyük hata olur. Bu, daha baştan Kılıçdaroğlu'nun elini kolunu bağlamak, ikisi sayesinde seçilmiş bir kişi görüntüsünü vermek ve kuşatmak demektir.

"BÜYÜK YANLIŞ"

Kulis bilgisinin doğrulanması için fazla beklemedik.. Bir partinin iç işlerine bu kadar karışılması ayıp, buna izin verilmesi ise büyük bir politik yanlıştır. Burada itiraz ettiğim kişiler ne Mansur Yavaş ne de Ekrem İmamoğlu'dur, izlenen yanlış politik tutumdur, yöntemdir.

"CHP'NİN İÇİNE HANÇER SOKMAKTIR"

İyi Parti'nin, "icracı ve yetkili" iki cumhurbaşkanı yardımcısı önerisi, CHP'nin içine hançer sokmaktır. Kılıçdaroğlu'na, "sen işe yaramazsın, ne seçimi kazanabilir ne de ülkeyi yönetebilirsin" demektir. Bu önerinin kabulü, Akşener'i intihardan kurtarır, ama CHP'yi de batırır.

"AKŞENER'İN DAYATMASINA BOYUN EĞMEMELİ"

Akşener'in dayatmasına boyun eğilmemeli.. Yönetilemez bir koalisyon görüntüsü veriliyor. Bu topluma güven vermez, tersine yol açar. Eğer kararlılık gösterilip yola devam edilseydi, krizden güçlenerek çıkılırdı. Şimdi, "bir adayı bile sorun yaratmadan belirleyemediniz" denecek.
Kemal Bey'e bu kadar saygısızlık yapılmasına birilerinin "yeter" demesi gerekiyor. Millet İttifakı'nın diğer liderlerine de aynı şey yapılıyor.

CHP'nin kedisi 'Şero' öldü

Özgür Özel'den Sosyalist Enternasyonal'e 'Ramallah’ teklifi

Yiğit Bulut'a AK Partili Birinci'den tepki: Abuk sabuk totocu

Fatih Erbakan'dan 'idam cezası' çağrısı

Devlet Bahçeli'den dikkat çeken açıklamalar

CHP'li başkana hapis cezası ve siyasi yasak