Yavaş'tan yeni bir ''adaylık'' açıklaması daha!

ABB Başkanı Mansur Yavaş, adaylık tartışmalarına ilişkin “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Meral Akşener’in iradesi dışında hiçbir harekete girmem” ifadelerini kullandı.

2023-03-02 07:21:04

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, tv100 canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Deprem bölgesindeki çalışmalarına ilişkin bilgiler veren Yavaş, “Biz sabah saat 06.00'da AFAD'da toplandık. İlgili birimler geldi. İtfaiyemiz daha önce toplandı çünkü biliyorlar ki büyük bir depremde mutlaka kendilerine görev verilecek. Biz de tabii nereye gidebiliriz, nereye hangi yardımı yapabiliriz diye tartıştık. İletişimde de zayıflık vardı daha sonra Hatay'a iş makinalarının gitmesine karar verildi. Hatay'a iş makinalarını çabucak çıkarttık. Yıkımın en fazla olduğu Trabzon Caddesi'ne giden ilk ekip bizim ekiplerimizdi. Orada ekiplerimiz hatta enkaz arama kurtarma çalışmalarında ikinci depreme yakalanmışlar” dedi.

Yavaş, cumhurbaşkanı adaylığı sorusuna şu yanıtı verdi:

"Öncelikle kendi işimize odaklanmış birisiyiz. Ankara halkının aldığı hizmetleri en üst düzeyde sunmaya çalışıyoruz. Ben kendimi kamu görevlisi olarak gördüm ve işime odaklanmaya çalışıyorum. Türkiye, çapında kendimle ilgili hiçbir anket yaptırmadım. Ankara'da hizmetlerle alakalı anketler yaptırdım. Onun haricinde hiçbir zaman Türkiye gündemine hiçbir zaman dahil olmak istemedim. Hizmetlerimle ön plana çıkmaya çalıştım. İki yıla yakındır televizyonlara çıkmıyorum. Biz altılı masayı destekliyoruz ve toplumda bir değişim olmasını istiyoruz. İyi yönde güzelliklerin olmasını istiyoruz. Bu nedenle Altılı Masa'nın alacağı kararı destekleyeceğiz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Meral Akşener'in iradesi dışında hiçbir harekete girmem. Altılı Masa'nın en doğru karar vereceğine inanıyorum."

Devlet Bahçeli'den dikkat çeken açıklamalar

CHP'li başkana hapis cezası ve siyasi yasak

Erdoğan'dan Anayasa'nın ilk 4 maddesine ilişkin açıklama

Osmaniye'den aile ve gençlik fonu başvuruları başlıyor!

MHP Maltepe İlçe Başkanı Can Ildırı: Maltepe Amatör Spor Kulüplerine Cumhurbaşkanı'ndan Büyük Destek

Kişisel verilerin çalındığı iddiası! Bakan Uraloğlu son noktayı koydu