Yazıcı: Kıyamet kopmadıkça halk oylaması yapılacak
AK Parti Genel Başkan yardımcısı Hayati Yazıcı 16 Nisan referandumunun iptal edileceği iddiasını yalanladı. Yazıcı, 'Kıyamet kopmadıkça, halk oylaması yapılacak' dedi.

Oluşturma Tarihi: 2017-03-19 14:48:42

Güncelleme Tarihi: 2017-03-19 14:48:42

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Kıyamet kopmadıkça halk oylaması yapılacak ve millet kararını verecek." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylamasının "çeşitli bahanelerle son anda iptal edileceği" iddiasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

AA'nın derlediği habere göre; "Kıyamet kopmadıkça bu referandum yapılacak ve millet kararını verecek" diyen Yazıcı, halk oylamasının seçim olmadığını, milletin, yeni hükümet modeliyle Türkiye'nin 2023'e taşınmasına karar vereceğini belirtti.

"Böyle bir şey olabilir mi? Niye yapılmayacakmış, kim durdurabilir, nasıl durur? Müneccim mi bunlar?" diye soran Yazıcı, anayasa değişikliğinin Türkiye'nin geleceğiyle ilgili bir proje olduğunu vurguladı.

Yazıcı, "18 yaşında milletvekili seçilenlerin, iki yıl parlamentoda görev aldıktan sonra emeklilik hakkı kazanacakları" iddiasına ilişkin, "Bir kişinin milletvekili adayı gösterilip, seçilmesi ve iki yıl milletvekili olarak Meclis'te kalması halinde, milletvekili statüsüyle emekli olacağını zannediyorlar. Böyle bir şey yok" dedi.

Yasada öngörülen hizmet süresi ve yaşa erişmedikçe böyle bir durumun söz konusu olamayacağına işaret eden Yazıcı, şunları ifade etti:

"Geçmiş dönemlerde milletvekilliği yapmış, sonraki dönemde aday gösterilmemiş ama hem hizmet süresi dolmadığı hem de yasanın öngördüğü yaşa erişmediği için işsiz olanlar var, yani böyle bir şey yok. Bu algı nasıl yerleşmiş anlamış değiliz. Böyle bir şey olabilir mi? 18 yaşında birinin milletvekili olduğunu düşünelim. 10 yıl, 20 sene milletvekilliği yapsın, yine olamaz. Yasanın öngördüğü hizmet yılına ve yaşa ulaşması lazım. Meclise 18 yaşında girip, 22 yaşında emekli olamaz. Mümkün değil."

Yazıcı, getirilecek modelin, 2007 yılındaki anayasa değişikliğiyle başladığını, başkanlık sürecine atılan güçlü adımın tamamlandığını değinerek, "Cumhurbaşkanı doğrudan halk tarafından seçiliyorsa bu başkanlık modeline uygun bir yöntemdir." değerlendirmesinde bulundu.