Ziya Selçuk kimdir? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un hayatı, kariyeri...
Yeni kabinede Milli Eğitim Bakanı olarak Ziya Selçuk'a görev verildi. Peki Ziya Selçuk kimdir, kaç yaşındadır? Ziya Selçuk'un kariyeri, hayatı haberimizde.

Oluşturma Tarihi: 2018-07-10 13:15:14

Güncelleme Tarihi: 2018-07-10 13:15:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabine listesini açıkladı. Yeni sistemin ilk Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk oldu. Peki Ziya Selçuk kimdir? Daha önceki görevleri neler? Ziya Selçuk'un özgeçmişi, kariyeri ve başarılarıyla ilgili bilgiler haberimizde...

ZİYA SELÇUK KİMDİR?

Milli Eğitim Bakanı olarak adı geçen Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Ziya Selçuk çoklu zeka kuramı ile ilgili olarak kitaplar yazmaktadır. 

Ziya Selçuk Gazi Üniversitesi gazi eğitim fakültesi, sınıf öğretmenliği ana bilim dalında öğretim görevlisi olarak da görev aldı. 

Ziya Selçuk 21 Mart 2003 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı görevine geldi ve 8 Mayıs 2008 tarihinde görevinden ayrıldı.

Yeni kabinede Milli Eğitim Bakanı olarak Ziya Selçuk'un ismi de geçiyor. Peki Ziya Selçuk kimdir, kaç yaşındadır? Ziya Selçuk'un kariyeri, hayatı haberimizde.

İLK KARARNAMENİN İÇERİĞİ

"1" numaralı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, "Cumhurbaşkanlığı Makamı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Yardımcıları ve Cumhurbaşkanına Vekalet, Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları, Cumhurbaşkanlığına Bağlı Kurum ve Kuruluşları, Bakanlıklar, Cumhurbaşkanlığı Ofisleri ve Ortak Hükümler" başlıklı bölümlerden oluştu.

Buna göre Cumhurbaşkanlığı makamının herhangi bir nedenle boşalması halinde yenisi seçilinceye kadar en yaşlı Cumhurbaşkanı Yardımcısı bu göreve vekalet edecek.

Söz konusu kararname ile Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı ile Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki oluşturulan kurul ve ofislerin yapısı, Bakanlıkların teşkilat yapılanmaları ve bağlı kurum ile kuruluşlara dair esaslar ve usuller belirlendi.

İlk kararnamede 7 ayrı kısım ve 539 maddeye yer verildi.

İŞTE CUMHURBAŞKANLIĞI TEŞKİLATI KARARNAMESİ

Kararnameye göre, Cumhurbaşkanı devletin başı ve yürütme yetkisi Cumhurbaşkanına ait olacak. Cumhurbaşkanı Devlet Başkanı sıfatıyla Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletinin birliğini temsil edecek, Anayasanın uygulanmasını, devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını temin edecek. Cumhurbaşkanı, yetkilerinden bir kısmını gerektiğinde sınırlarını yazılı olarak belirterek astlarına devredebilecek. Ancak devrettiği yetkiyi gerek gördüğünde kendisi de doğrudan kullanabilecek.

Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürlüğünün görevleri de Kararname ile belirlendi. Cumhurbaşkanı, kendisine danışmanlık ve verdiği görevleri yapmak üzere Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanı Danışmanı atayabilecek.