Dolar

34,5424

Euro

36,0063

Altın

3.006,41

Bist

9.549,89

Mehmet Erdoğan: Akşener'in partisi her daim FETÖ ile anılacak

Meral Akşener'in 25 Ekim'de resmi kimliğe kavuşturacağı yeni parti ile ilgili 'ölü doğdu diyen' AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan, 'Partinin bundan sonraki siyasi hayatında hep FETÖ ile anılacağını düşünüyorum.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-24 11:43:06

Mehmet Erdoğan: Akşener'in partisi her daim FETÖ ile anılacak

TIMETURK | 5 SORU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 15 Ekim 2015'te “Hanımefendi biraz dinlenecektir” sözleriyle milletvekili aday listesine almadığı Meral Akşener'in seçimli olağanüstü kongre girişimleri sonuçsuz kalınca başlattığı yeni parti kuruluş çalışmaları, bu hafta sonuçlanıyor. Sinan Oğan'ın yolunu ayırması sonrası Ümit Özdağ ve Koray Aydın ile birlikte yoluna devam eden Meral Akşener'in Cumhurbaşkanlığı adaylığı etrafında toplanacak yeni parti oluşumu, 25 Ekim Çarşamba günü resmi kimliğine kavuşacak. Akşener'in yeni parti kurma çalışmalarını, partinin kurulmasının ardından yaşanacak süreçte neler olacağını 5 SORU'nun bugünkü konuğu AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ile konuştuk. 

İşte Mehmet Erdoğan'ın açıklamaları: 

“AKŞENER'İN PARTİSİ HER DAİM FETÖ İLE ANILACAKTIR”

1. Meral Akşener, MHP'den ihracının ardından çalışmalarını başlattığı yeni partisi iddialara göre olgunlaştı ve resmi olarak duyurulacak. Yeni partiyi nasıl değerlendiriyorsunuz?

FETÖ darbe girişimi ile anılarak ortaya çıktığı düşünüldüğünde bu parti için “ölü doğdu”denilebilir. Partinin bundan sonraki siyasi hayatında hep bununla anılacağını düşünüyorum.

2. Hangi siyasilerin bu partiye katılacağı konuşulurken CHP'li Aytun Çınar istifasını açıkladı ve Akşener'in partisine katılacağı ifade edildi. Bu açıdan ilk kopuşun CHP'de yaşanmasına ilişkin neler düşünüyorsunuz?

CHP'nin FETÖ'ye karşı net bir tavır ortaya koymadığı bilinen bir gerçek. CHP'nin zaman zaman FETÖ'ye kol kanat germesi ve Aytun Çınar'ın basında çıktığı kadarıyla “Genel başkanda izin aldım” açıklamasıinsanı düşündürüyor. Demek ki Genel Başkan, Çınar'a bu partiye katılması için izin vermiş. Yani bir partiden kopuyorsunuz, ayrılıyorsunuz ve giderken de gittiğiniz partiden izin alıyorsunuz. Genel Başkanınızda bunu onaylıyor. Bu ilk başta dediğim durumu güçlendiriyor.

Bu partinin bundan sonra hep bununla anılacağını düşünüyorum ve bu tarz kopuşlar da söz konusu iddiaları güçlendirecektir.

“İLK İNTİBA EN İYİ İNTİBADIR”

3. Akşener'in daha sağ tabanlı seçmen kitlesine sesleneceğine dair bir görüş vardı. Fakat CHP'li bir ismin partiye katılma kararı aldığı görülüyor. Durumun seçmenler üzerindeki nasıl bir etkisi olacaktır?

Önceleri Meral Akşener'in partisine ülkücü kadroya sesleneceği düşünülen, Bahçeli'ye karşı, MHP'ye karşı bir hareket olarak bakılıyordu. Fakat gelinen noktada Akşener ve kurmayları örneğin “bozkurt işaretini” yasakladı. “Biz ülkücü bir parti değiliz” gibi açıklamalar yapıldı. Özetle bu parti henüz sadece bir takım iddialarla anılan bir parti. Halen yörüngesini ve karakterini açıklamış değil.

Bugün CHP'libir milletvekilinin partisinden istifa ederek buraya geçmesi de zaten partinin “merkez sağ” bir parti olmadığını gösteriyor. Fakat sol parti de olmadığına ve milliyetçiliği reddettiğine görepartinin daha ilk anda ikilemlerle boğuşacağı kanaati oluşuyor. “İlk intiba en iyi intibadır” diye bir laf vardır siyasi arenada. Bu intibada şu anda iyi bir yol alamadıklarını gösteriyor.

“İŞÇİ PARTİSİ ve TKP YILLARDIR VAR…”                                                                     

4. Buradan yola çıkacak olursak da siyasete bir hareket getireceği söylenemez, öyle mi dersiniz?

Ses az ya da çok çıkabilir. O ayrı bir konu ama tabiî ki bu bir siyasi harekettir. Yüzde bir oy alan partilerde var, sıfır nokta sekiz alan partiler de var… Yani büyük bir kitlesel parti olmayacağı açık. Geçmişte de bu tür partiler kuruldu. Bu partiler çok çeşitli iddialarla ortaya çıktılar. Kiminin lider kadrosu şu anda Türkiye'de de yaşamıyor. İmar Bank'ın sahiplerini kast ediyorum… Yani partiler demokrasi ile kurulabilir, gelişebilir. Benim söylemek istediğim bu partinin ölü doğduğudur. İlkelerini, hedeflerini, tüzüklerini bütün kamuoyuna kabul ettirebilecek bir çizgiye taşıyamadılar. Nerede durduklarını da belirleyemediler.

Aslında yeni kurulan bir partiye eleştiri getirmeyi arzu etmem. Ancak, benim kast ettiğim bu parti Türk siyasetinde büyük mesafeler alamayacak. Bunun gibi başka partiler de de kurulabilir. Her kurulan parti mutlaka iktidara gelecek, grup kuracak, anlamına gelmez. İşçi Partisi, Türkiye Komünist Partisi yıllardır var…

“AK PARTİ İÇERİSİNDE ÇÜRÜK YUMURTA YOK”

5. Metal yorgunluğu da göz önünde bulundurursak AK Parti'den herhangi bir kopuş yaşanması olasılığı nedir?

AK Parti'de çürük yumurtaların olduğunu zannetmiyorum. AK Parti'den hiç kimse böyle bir yola başvurmayacaktır. Hiçbir milletvekilinin böyle bir harekette yer alacağını zannetmiyorum.

Metal yorgunluğu olabilecek arkadaşlar olabilir… Çünkü 2002'de kurulan bir siyasi hareket var ortada. Metal yorgunu olmak ayır bir şey, partisini, davasını bırakıp başka hareketlere göz kırpmak, oralarda yer almak ayrı bir şey. Bu metal yorgunluğun içindeki faktörler açık şekilde belli. Bu noktada dikkat ederseniz teşkilatımızın aldığı kararla birkaç belediye başkanımız istifa ettiler. Dikkat ederseniz istifa ederken de partimize davamıza ülkemize zarar verecek hiçbir açıklamanın içinde olmadılar ve hepsi de tek tek teşkilatın kararına uydular. Dün de Melih Bey'in açıkladığı gibi… Bu hafta cumartesi günüde Sayın Melih Gökçek kardeşimiz partiden değil belediye başkanlığından ayrılacak. Bu arkadaşlarımız partide olmaya devam ediyor. Partilerine sahip çıkacaklar. Teşkilatta görev sadece milletvekilliği, belediye başkanlığı, ilçe başkanlığı, teşkilat başkanlığı değil… Nerede bir görev varsa orada görev almaktır. Zaten dikkat ederseniz daha önce görev yapmış ancak şu an milletvekili olmayan ya da belediye başkanı olmayan bir sürü arkadaşımız çok değişik görevlerle yine partimizi temsil ediyorlar. Milletvekilinin yeri sadece parlamento değildir, yerel yönetimler değildir. Bu nokta da arkadaşlarımız güzel bir demokrasi örneği veriyorlar.

KİMDİR?

30 Ekim 1956'da Adıyaman Besni'de doğan Mehmet Erol, Anadolu Üniversitesi Kütahya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. AK Parti Gaziantep İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Gaziantep MÜSİAD Şube Başkanlığı yaptı. Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreterliği; Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Üyeliği; GAGEV Gaziantep Ekonomisini Güçlendirme Vakfı Başkan Vekilliği, BETEV Vakfı Mütevellisi, GASBAŞ Serbest Dış Ticaret Bölge Kurucu Ortaklığı, Gaziantep Halıcılar Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, Gaziantep Hisar TV Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Tekstil, halı imalatı, grafik tasarım ve sağlık sektöründe ticari faaliyetlerde bulundu. MÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Üyeliğine seçildi. 23 ve 24. Dönemde Gaziantep Milletvekili seçildi. 23. Dönemde İçişleri Komisyonu, KİT Komisyonu; 24. Dönemde Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi oldu, 23. Dönemde Türkiye-Moğolistan Dostluk Grubu Başkanlığı yaptı.

 

SON VİDEO HABER

Boğaz'da büyük tehlike! Santim farkıyla atlatıldı

Haber Ara