Dolar

33,9833

Euro

37,5484

Altın

2.747,78

Bist

9.475,57

5 Dakikada Hazırlanıyor, Bir Ömür Etki Ediyor! Tıkanan Bağırsakların İlacı O Karışım...

Kabızlık sorununu anında çözen doğal karışım ve lif açısından zengin besinlerle bağırsak sağlığınızı koruyun. Sadece 5 dakikada hazırlayabileceğiniz bu çayla sindirim sorunlarınıza veda edin.

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-08-20 12:11:07

5 Dakikada Hazırlanıyor, Bir Ömür Etki Ediyor! Tıkanan Bağırsakların İlacı O Karışım...

Kabızlık, bağırsak hareketlerinin zorlaştığı veya seyrekleştiği bir durumdur. Haftada üçten az bağırsak hareketi, dışkının sert ve kuru olması nedeniyle bağırsaklardan geçişinin zorlaşmasıyla tanımlanır. Bu durum ağrı, şişkinlik, rahatsızlık ve bazen de anüsten kanama gibi belirtilere yol açabilir. Kabızlık genellikle yetersiz lif tüketimi, yetersiz sıvı alımı, hareketsizlik, stres, anksiyete, ani diyet değişiklikleri, bazı ilaçların kullanımı ve hormonal değişiklikler gibi nedenlerle ortaya çıkar.

KABIZLIĞI BİTİREN DOĞAL ÇAY TARİFİ

Kabızlığı gidermek için etkili ve doğal bir yöntem arıyorsanız, bu çay tarifi tam size göre. İşte kolayca hazırlayabileceğiniz, kabızlığı hızla bitiren çayın tarifi:

MALZEMELER:

  • 1 tatlı kaşığı yeşil çay
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı sinameki yaprağı

YAPILIŞI: Yarım litre suyu ocakta kaynatın. Ardından içerisine tüm malzemeleri ekleyip 10 dakika boyunca demlenmeye bırakın. Son olarak süzerek içebilirsiniz. İsterseniz, çayı 1 çay kaşığı bal ile tatlandırabilirsiniz.

ÇAYI TÜKETİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Bu çay, uzun süreli kullanıma uygun değildir ve özellikle kronik rahatsızlığı olan kişilerin doktorlarına danışmadan tüketmemeleri önerilir. Ancak, kronik kabızlık sorunu yaşayan bireyler için bu çay, sorunu tamamen ortadan kaldırabilecek etkili bir çözüm olabilir.

KABIZLIĞI BİTİREN BESİNLER

Badem: Badem, lif açısından zengin kuruyemişler arasında öne çıkar. Bir porsiyon badem 3,5 gram lif içerir ve demir, potasyum, kalsiyum bakımından da oldukça zengindir. Kabızlık sorunu yaşayanlar için ideal bir atıştırmalıktır.

Elma: Orta boy bir elma, 4,5 gram lif içerir ve kabızlık sorununu gidermede etkili bir meyvedir. Elmaları turtalardan meyve salatalarına, yulaf ezmesine kadar birçok şekilde tüketebilir, ya da doğrudan yiyebilirsiniz.

Bu doğal çay ve lif açısından zengin besinlerle, kabızlık sorununu geride bırakabilir ve sindirim sisteminizi destekleyebilirsiniz.

Haber Ara