Dolar

34,2232

Euro

37,5282

Altın

2.886,23

Bist

8.924,21

65 Yaş üstü bireyler için Grip Aşısı zorunluluğu

Prof. Dr. Şener, grip ve benzeri enfeksiyonlardan korunmak için kapalı ve iyi havalandırılmayan alanlarda maske kullanımının önemine de dikkat çekti.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-09 13:21:26

65 Yaş üstü bireyler için Grip Aşısı zorunluluğu

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, mevsim geçişleriyle birlikte grip vakalarında gözlemlenen artışa dikkat çekerek, 65 yaş üstü ve bağlı hastalığı bulunan kişilerin 15 Kasım'a kadar grip aşısı yaptırmalarının önemine vurgu yaptı.

GRİP VAKALARI ARTIYOR
Prof. Dr. Şener, hastanelere grip şikayetiyle başvuran hasta sayısında son günlerde artış gözlemlendiğini, birçok kişinin hastaneye gitmeden ilaçlarla süreci geçirmeye çalıştığını anlattı.

ÇOCUKLAR ENFEKSİYONLARI EVLERE TAŞIYOR
Okulların açılmasıyla birlikte çocuk ve gençlerin enfeksiyonları evlere taşıdığını belirten Şener, bu durumun 65 yaş üstü ve bağışıklık sistemi zayıf fertlerin daha ağır semptomlar göstermesine yol açtığını ifade etti.

GRİP AŞISI, KOMPLİKASYON RİSKİNİ AZALTIYOR
Grip aşısının önemine değinen Şener, "65 yaş üstü kişilerin 15 Kasım'a kadar grip aşısını olmaları gerekiyor" dedi. Şener, grip aşısının hastalığın yayılımını engellemediğini, ancak bireysel korunma sağladığını vurguladı.

SON VİDEO HABER

Ekmeğe yeni zam gelecek mi? Fırıncılar Federasyonu'ndan açıklama

Haber Ara