Servergazi Devlet Hastanesi'nde görevli Op. Dr. Toprak, göz yüzeyini kaplayan ince doku alerjik iltihabının (alerjik konjonktivitin) özellikle çocuklarda ve gençlerde çok sık karşılaşılan bir göz rahatsızlığı olduğunu ve polen yükünün fazla olduğu bölgelerde bu rahatsızlığın daha sık görüldüğünü açıkladı.
BU BELİRTİLER VARSA DİKKAT!
Toprak, "Hastalığın değişmez bulgusu kaşıntı olmakla birlikte kızarıklık, sulanma, yanma, batma, ışıktan rahatsızlık ve göz kapağında şişlik gibi ek bulgular sıklıkla kaşıntıya eşlik etmektedir" dedi.
GÖZ İLTİHABINA KARŞI NELER YAPILMALI?
Uzm. Dr. İbrahim Toprak, alerjik iltihaptan korunmak için yapılması gerekenleri iseşu şekilde sıraladı:
"Çeşitli allerjik konjonktivit tipleri olmasına karşın hepsinde allerjik faktörlere maruziyet ve kaşıntı tipik özelliklerdir. Genel olarak alerjenlerden uzak durulması, güneş gözlüğü ve şapka kullanımı ve tıbbi destek tedavi yöntemleridir. Tıbbi tedavi olarak antiallerjik göz damlaları, suni gözyaşı damlaları ve bazen kortizonlu damlalardan yararlanılmaktadır. Ayrıca, yaklaşan bahar ve yaz aylarında, özellikle çocukların sabah saat 11 ile 16 saatleri arasında dışarı çıkmaması güneşin zararlı etkilerinden korunmak açısından faydalı olacaktır."