Dolar

34,1121

Euro

38,0508

Altın

2.865,00

Bist

9.922,04

Bilim insanları açıkladı: Corona virüsün kaynağı pazar tezgahı mı?

ABD'li ve Fransız bilim insanları, Covid-19’un hayvan pazarlarından yayıldığını belirtti. Araştırma, virüsün pazardaki rakun köpekleri ve misk kedileri gibi hayvanlardan yayıldığını kanıtlayan bulgulara dayanıyor.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-09-20 15:14:32

Bilim insanları açıkladı: Corona virüsün kaynağı pazar tezgahı mı?

ABD'li ve Fransız bilim insanları tarafından yapılan yeni bir çalışma, Covid-19 virüsünün hayvan pazarlarında satılan enfekte hayvanlar yoluyla yayıldığını belirtti. Araştırma sonuçları, virüsün laboratuvar sızıntısından değil, pazar tezgahlarında bulunan hayvanlardan yayıldığı tezini destekliyor.

YÜZLERCE NUMUNE ANALİZ EDİLDİ
Çalışmada, 2020 yılında Çin'in Wuhan kentinden toplanan yüzlerce örnek incelendi. Wuhan hayvan pazarı, salgının başlangıç evresinde kapatılmış ve birçok yerden sürüntü örnekleri toplanmıştı.

"VİRÜSÜN KAYNAĞI PAZAR TEZGAHI"
Sonuçlar, rakun köpekleri, misk kedileri gibi hayvanları işaret etti. Özellikle, bir tezgahın hem hayvanların hem de virüsün merkezi olduğunun vurgulandığını belirten bilim insanları, kesin bir kanıt sunamasa da güçlü bulgularla bu tezi destekledi.

ÖRNEKLERİN ERKEN EVREDE TOPLANMASI KRİTİK
Numuneler, salgının ilk evrelerinde toplanmış ve bilimsel olarak en değerli bilgi kaynaklarından biri olarak kabul ediliyor. Ham veriler, diğer bilim insanlarının kullanımına açılmıştı.

VİRÜS YENİDEN CANLANDIRILDI
Çalışmada, milyonlarca kısa genetik kod analiz edildi ve virüslerin yanı sıra pazardaki hayvanlar yeniden canlandırıldı. Bu bulgular, virüsün hayvan pazarında ortaya çıktığını destekledi.

PAZARIN BELİRLİ BÖLGELERİ İŞARET EDİLDİ
Analizler, virüs taşıyan hayvanların pazarın her yerine eşit şekilde dağılmadığını, belirli sıcak noktalarda toplandığını ortaya koydu.

SALGININ KÖKENİ HAYVAN PAZARI MI?
Sonuçlar, rakun köpeği numunelerinde virüsün bulunmasıyla salgının pazardan yayıldığı tezini güçlendirdi. Araştırmacılar, pazarın salgının ana kaynağı olduğunu belirtti.

SON VİDEO HABER

Trafikte garip hareketler! Polis araca tırmandı

Haber Ara