Çocuklar ilk yalanı sosyal medyada söylüyor
Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Yönetim Kurulu Başkanı Said Ercan, çocukların yalan söyleme alışkanlığını büyük oranda sosyal medya sayesinde kazandığını açıkladı.

Oluşturma Tarihi: 2016-06-09 18:57:11

Güncelleme Tarihi: 2016-06-09 18:57:11

Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Yönetim Kurulu Başkanı Said Ercan, sosyal medyanın kullanımı, toplumsal hayata etkileri ve bu alandaki yasal boşluklara ilişkin açıklamalarda bulunarak, sosyal medyada herkesin dilediği şekilde bilgi paylaşımında bulunmasının başıboşluk ve kaos ortamı yarattığını ifade etti.

Avrupalı siyasetçilerin de kendi gençlerinin geleceklerini etkileyeceği için "sosyal medya anayasası" ihtiyacını dile getirdiklerini vurgulayan Ercan, "Sosyal medyanın bir orman mı yoksa milli park mı olmasını istiyoruz? Kuralları, sınırları belli bir yer mi yoksa anarşizm öncesi bir kaos mu olmasını istiyoruz? Bu noktada karar verilmesi gerekiyor. Gençlerin bir anayasaya ihtiyacı var" diye konuştu.

"Çocuklar, ilk yalanını sosyal medyada söylüyor"

Uluslararası yasalar gereği sosyal medyaya kayıt yaşının 13 olduğunu hatırlatan Ercan, şunları söyledi:

"Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de doğmamış çocuğa sosyal medya hesabı açılıyor. Türkiye'de en çok takipçisi bulunan Cem Yılmaz'ın oğlu Kemal Yılmaz'ın, doğmadan önce 13 bin takipçisi vardı. Bu, işin suyunun çıkması ve abartı noktasına gelme aşamasıdır. 13 yaş altı çocuklar üye olamadığından, yanlış beyanda bulunarak ilk yalanını sosyal medyaya kayıt olurken söylüyor ve bu yalanlar silsilesi devam ediyor."

"Bilişim vadisine ihtiyacımız var"

Bilişim şirketlerinin ABD'deki Silikon Vadisi'nde olduğuna işaret eden Ercan, şunları kaydetti:

"Ülkenizde yetişen insanlar, Amerika'ya, Avrupa'ya ya da bilişim sektöründe iyi olan ülkelere gidiyor, beyin göçü yaşanıyor. İnsanlarımızı tutmaya ve çok ciddi bir bilişim vadisine ihtiyacımız var. Yeni bir arama motorumuzun oluşması, sosyal ağlarımızın genişlemesi lazım. Devletin çok ciddi teşvikler vermesi gerek. Dünya markası haline gelecek kuruluşlara ihtiyacımız var. Kesinlikle yerli otomobiller, insansız hava araçları ve silahların yapılması çok güzeldir ancak diğer yanda da dünyada ilk beşe girmiş sosyal medya kullanıcısı 80 milyonluk dev bir ülkenin lokomotif olması lazım. Şu anda dünyada İslam ülkeleri bize bakıyor. Kullanıcı sayısı bakımından Endonezya'dan sonra ikinci Müslüman ülkeyiz. Ortadoğu'da birinci, Avrupa'da İngiltere'den sonra ikinciyiz. Böyle dev bir ülkenin sosyal medya alanında kendi ürünlerini kullanması ve gençliğini bilinçlendirmesi şart."