Dolar

34,1405

Euro

38,2364

Altın

2.918,19

Bist

10.027,37

Çocuklarda ağız ve diş sağlığı: Yanlış bilgiler ve doğrular!

Çocuklarda ağız ve diş sağlığı, ebeveynlerin öncelikleri arasında yer alıyor. Uzmanlar, çocukların sağlıklı dişlere sahip olması için doğru bilgi ve alışkanlıkların edinilmesi gerektiğini vurguluyor.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-09-25 08:36:11

Çocuklarda ağız ve diş sağlığı: Yanlış bilgiler ve doğrular!

Büyüme çağındaki çocukların ağız ve diş sağlığı, günümüzde anne ve babaların öncelikleri arasında yer alıyor. Haleon Türkiye Uzman Kanalı Direktörü Devrim Şimşek'in katkılarıyla, çocukların ağız ve diş sağlığıyla ilgili önemli tüm detaylar derlendi.

DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR!

Çocuk ağız ve diş sağlığında birçok sorun, doğru bilinen yanlışlardan kaynaklanıyor. Örneğin, süt dişlerinin önemi sıkça göz ardı ediliyor. Süt dişleri, kalıcı dişlerin sağlıklı bir şekilde çıkmasına yardımcı olurken, çürümeye karşı oldukça savunmasızdır. Doğru ağız bakımı ihmal edildiğinde, çocuklar hem küçük yaşta hem de ilerleyen dönemlerde çeşitli sağlık sorunlarıyla karşılaşabilir.

FLÖRÜRLÜ DİŞ MACUNU KULLANIMI!

Çocukların ağız ve diş sağlığı açısından sıkça yanlış yorumlanan bir diğer konu ise florür ile ilgilidir. Diş macunundaki florürün diş çürüklerini önlemedeki rolü, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) gibi otoritelerce desteklenmektedir. Tüm diş hekimliği kuruluşları, çocukların dişlerinin mutlaka yaşa göre florürlü diş macunu ile günde 2 kez fırçalanmasını önermektedir.

TÜRKİYE'DE ÇOCUKLARIN DİŞLERİ NE KADAR BAKIMLI?

Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, Türkiye'de 5-6 yaş arası çocuklarda diş çürüğü görülme oranı yüzde 70'tir. Bu yaş grubundaki her 10 çocuktan 7'sinin çürük problemi yaşadığı, Avrupa ve ABD'ye kıyasla oldukça yüksek bir oran olarak kaydedilmiştir. Bu farkı kapatmak için uzmanlar, çocukların ilk süt dişlerinden itibaren yaş gruplarına uygun diş bakım ürünleri kullanmalarını önermektedir.

ÇOCUK YAŞTA AĞIZ VE DİŞ BAKIMI YAPMAK NEDEN ÖNEMLİ?

0-2, 3-5 ve 6-12 yaş gruplarındaki çocukların ağız bakım ihtiyaçlarına yönelik özel olarak geliştirilmiş diş macunları ve fırçaları kullanmak, minik gülüşleri korumak açısından son derece önemlidir. Yaş grubuna göre içerdiği florür miktarı, çocukların diş minelerini güçlendirerek çürüklere karşı etkili koruma sağlar.

ÇOCUKLAR NASIL DİŞ FIRÇALARI KULLANMALI?

Küçük yaşta ağız ve diş bakımı alışkanlığı edinen çocuklar, hem şimdi hem de gelecekte sağlıklı bir yaşam için önemli bir adım atmış olurlar. Cezbetici tasarımlara sahip diş fırçaları ile çocukları bu rutine alıştırmak daha kolay hale gelir. Yumuşak fırça kılları, hassas bir temizlik yapmasına yardımcı olurken, esnek bölge teknolojisi fazla baskıyı kontrol etmeye olanak tanır.

SENSODYNE PROMINE İLE MİNİK GÜLÜŞLER KORUMA ALTINDA!

Sensodyne Promine Çocuklar İçin diş macunları ve fırçaları, çocuklara özel gereksinimler göz önüne alınarak tasarlanmıştır. Yapay aroma, tatlandırıcı ve şeker içermeyen seçenekler, çocukların hem şimdi hem de gelecekte sağlıklı diş ve diş etlerine sahip olmalarına yardımcı olacaktır.

2024 FDI DÜNYA DİŞ HEKİMLİĞİ KONGRESİ İSTANBUL'DA!

Haleon, Sensodyne, Parodontax, Promine ve Corega markaları ile ağız ve diş sağlığı sektöründe öne çıkarken, bu yıl İstanbul'da gerçekleşecek olan FDI Dünya Diş Hekimliği Kongresi'ni etkin bir şekilde desteklemektedir. Ayrıca, FDI – Dünya Diş Hekimleri Birliği'nin Vizyon 2030 programının kurumsal ortağı olarak, küresel ağız sağlığını iyileştirmek amacıyla çeşitli projeler gerçekleştirmektedir.

Haber Ara