Dolar

34,5424

Euro

36,0063

Altın

3.006,41

Bist

9.549,89

Diş taşı temizliği evde nasıl yapılır? Dişlerdeki tartarı nasıl yok ederiz?

Diş taşı temizliğini evde yapmak oldukça basit bir yöntemdir. Dişleri sürekli temiz tutmak, başta dikkat edilmesi gereken noktalar arasında yer alıyor. Peki ama diş tartarı nasıl yok edilir? Evde diş taşı temizliği hangi gıdalarla ya da malzemelerle yapılır? Sirke, zerdeçal ve karbonatla diş taşı temizliği yapılabilir mi? Tartarı ne söker? İşte tarafımıza yönlendirilen bütün soruların yanıtları...

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-20 11:57:38

Diş taşı temizliği evde nasıl yapılır? Dişlerdeki tartarı nasıl yok ederiz?

Tartar birikiminden kaynaklanan kahverengi veya sarı dişleri kimse istemez. Bunun yanı sıra dişleri beyazlatmak için reçetesiz satılan pek çok yöntem vardır, ancak çoğu insan plağı gidermek için güçlü ve potansiyel olarak zararlı olan bu kimyasalları kullanmaktankaçınıyor. Doğru olan da bu...

Mağaza rafları, işini en iyi şekilde yaptığını iddia eden beyazlatıcı ve diş temizleyici markalar ile dolup taşıyor. Bunlar sadece pahalı değil, aynı zamanda bazıları dişlerin mine adı verilen koruyucu tabakasına gerçekten çok zarar veriyor. 

Doğal, etkili ve güvenli yöntemler kullanarak, muhtemelen sahip olduğunuz malzemelerle tartar oluşumunu evinizin rahatlığında yok edebilirsiniz.

Diş taşı (tartar) nedir?

Tartar, dişleri ve diş etlerini kaplayan sert kireçlenmiş tortulardır. Ağızda doğal olarak oluşan bakteriler, plak olarak bilinen yapışkan bir film oluşturmak için yiyecek parçacıkları kalıntılarıyla karıştığında oluşur. Plak tedavi edilmeden bırakıldığında sertleşir ve rengini değiştirerek tartar oluşturur. Aynı zamanda mine olarak bilinen dişlerin astarını yiyen bakteriler üreterek ve üreterek dişlerin çürümesine yol açar.

Evde diş taşı temizliği nasıl yapılır? (Doğal yöntemler)

Diş taşı temizliğinde öncelikle bilinmesi gereken nokta, tartar giderildikten sonra da aynı temizliğe dikkat edilmeli ve haftada bir kürler uygulanmalıdır.

Karbonat ile diş taşı temizliği: Karbonatın asitli yapısı sayesinde dişlerdeki taşların yük olması sağlanır. Bunun için ıslak diş fırçanıza karbonatı alın ve dişlerinizi ovalayarak fırçalayın. Karbonatın diş eti ve diş arasındaki bitim noktasına nüfus etmesini sağlayın. 5 dakika kadar bekletin ve durulayın.

Karbonat ve doğal sirke ile diş taşı temizliği: Doğal sirkenin birçok faydası vardır. Bunlardan en önemlisi bkaterileri öldürmesidir. İşte bu yüzden diş taşı temizliğinde kullanılır. 1 çay kaşığı kabartma tozuna, 2 çay kaşığı sirke dökün ve kabarmasını bekleyin. Ardından dişlerinizi bu karışım ile fırçalayın. 

Fakat bu karışımı sürekli tekrarlamayın. Haftada bir olacak şekilde kullanmaya özen gösterin. Aksi halde fazla asidik yapısından dolayı diş yüzeyinde çizilmelere sebep olabilir.

Portakal kabuğu ile diş taşı temizliği: Portakal kabuğunun iç kısmı ile diş taşı temizliği yapmak mümkündür. Kabuğun iç kısmında yer alan lifli bölgeyi, dişlerinizin üzerinde gezdirin ve diş diplerinizi iyice temizleyin. Kanama olduğunda durulayarak devam edin.

Misvak ile diş taşı temizliği: Diş taşını gideren en iyi yöntemlerden biri de misvaktır. Dişlerinizin diplerini misvakla geçin ve durulayın. Ardından sirke ile gargara yaparak daha etkili bir temizlik elde edebilirsiniz.

Diş taşını önlemek için ne yapmalıyız?

- Diş ipi kullanın.

- Çocuk diş fırçaları kullanarak diş etlerinizi ve büyük diş fırçalarının giremediği alanları fırçalayın.

- Haftada bir sirke ya da karbonat gargarası yapn.

- Günde minimum iki kere dişlerinizi fırçalayın.

SON VİDEO HABER

Yolcu treninin otomobile çarpma anı görüntüleri ortaya çıktı

Haber Ara