Dolar

38,4149

Euro

43,7601

Altın

4.095,06

Bist

9.432,55

Dolar

38,4149

Euro

43,7601

Altın

4.095,06

Bist

9.432,55

Dolar

38,4149

Euro

43,7601

Altın

4.095,06

Bist

9.432,55

Dört Boyutlu Ultrason ile Bebeğinizin Gelişimini Gerçek Zamanlı ve Derinlemesine Keşfedin!

Gebelik döneminde kullanılan 4 boyutlu ultrason, 3D ultrasona nazaran hareketli görüntülerin elde edilmesini sağlamasıyla bilinir. Böylece annenin karnındaki bebeğin görüntüleri ve bunların gelişim sürecinde görüntülerin nasıl değiştiği görülebilir.

2 Hafta Önce Güncellendi

2025-04-15 10:44:57

Dört Boyutlu Ultrason ile Bebeğinizin Gelişimini Gerçek Zamanlı ve Derinlemesine Keşfedin!

4d Ultrason Hamileliğin Kaçıncı haftasında Tercih Edilmelidir?

Genel olarak 4 boyutlu ultrason, gebeliğin 24. İle 32. Haftaları arasında tercih edilen bir ultrasondur. Çünkü bu dönem aralığında bebeğin yüz hatları daha net iken hareketleri de belirgin hale gelir. Bununla beraber 4D ultrason ile görüntülerinin çok daha iyi şekilde alınabilmesi adına annenin karın duvarının yeterli miktarda açık olması gerekir.

4 Boyutlu Ultrasonun Klasik Ultrason Yönteminden Farkı nedir?

Kullanılan 4 boyutlu ultrason ile klasik ultrason arasındaki en büyük fark görüntüleme teknolojisidir. Klasik ultrasonda düzlem şeklinde siyah beyaz görüntüler elde edilirken 4D ultrasonda görüntüler hacimli ve çok daha nettir. Özellikle bebeğiyle duygusal olarak bağ kurmak isteyenler 4 boyutlu ultrason ile aradıklarını elde edebilirler.

CYBH Testi

İnsanların yaşamını ciddi anlamda etkileyebilecek cinsel yolla bulaşan hastalıkların tespiti, cybh testi ile beraber yapılır. Böylece testin durumuna göre atılması gereken adımların planlanması çok daha kolay bir hale gelir.

Cybh Testi Nedir?

Cinsel yollarla bulaşan hastalıkların en iyi şekilde tespit edilmesi, cybh testi yapılması ile mümkün olur. Yapılan testler sayesinde ilişki esnasında karşı tarafa bulaşan enfeksiyonların en erken aşamada tespit edilmesi mümkün olur.

Cybh Testi Nasıl Uygulanır?

Şüphelenilen hastalığa göre bu testin uygulama yönteminde farklılıklar görülür. Başta kan testleri olmak üzere swab testleri, idrar testi, HPV testi ile Pap smear testleri ile beraber cinsel yollarla bulaşabilen farklı hastalıkların tespiti yapılır.

Hangi Cybh Testleri'ni Yapmalıyım?

Yaptırılmak istenilen cybh testi öncesinde cinsel yolla bulaşan enfeksiyonun belirtilerine dikkat etmek gerekir. Daha sonrasında bu şikayetlerden dolayı doktorla iletişime geçildiğinde, gerekli muayenelerin yapılması sonrasında hangi testin yapılması gerektiğiyle alakalı bilgiler alınır.

En Çok Yapılan Cybh Testleri Nelerdir?

İnsanların en çok yaptırdıkları CYBH testlerinin başında HIV testi geliyor. AIDS'e yol açabilen HIV virüsünün tespiti için yapılan bu testin yanı sıra sifiliz testi, bel soğukluğu (gonore) testi, HPV testi, klamidya testi, Hepatit B ve Hepatit C testleri de sıklıkla yapılmaya devam ediyor.

Alerji Testi Nedir? Nasıl Yapılır?

Vücudun bazı maddelere göstermiş olduğu aşırı duyarlılığın tespiti, alerji testi ile mümkün olur. Test yapılmadan önce bazı ilaçların kullanılmaması doktor tarafından tavsiye edilir. Test türüne bağlı olarak kan örneği alınabilir, cilt üzerine yama yerleştirilebilir ya da cilde alerjen uygulanabilir. Yapılan teste göre de çıkan sonuçlar değerlendirilir.

Alerji Çeşitleri Nelerdir?

En sık kullanılan alerji testlerinin başında cilt testi geliyor. Bununla beraber ImmunoCAP ve RAST testleri, provokasyon testi, yama testi de yine alerji testleri arasında yer alıyor. Bu testlerin her biri, öğrenilmek istenilen alerji durumuna göre yapılır ve sonuçların alınması farklı süreleri kapsar.

Alerji Testi Aç Karnına Mı Yapılır?

Gerçekleştirilen alerji testi araştırmalarında da görülebileceği üzere hangi test olursa olsun fark etmez, çoğu zaman testler için aç karınlı olmak gerekmez. Yalnızca gıda ve ilaç alerjisi için test yapılacağı zaman kimi doktorlar aç karnına test yapılmasını isteyebilir. Bu durumda doktorun yönergelerini takip etmek, istenilen sonuçların alınması aşamasında önemli olur.

İlaç Alerji Testi Nasıl Yapılır?

Belirli ilaç maddelerine karşı alerji olup olmadığının belirlenmesi adına yapılan bu test, doktor gözetiminde gerçekleştirilir. İlk adımda cilt prick testi yapılır. Bu testin sonuç vermemesi durumunda deride yama testi yapılması gerekir. Kimi ilaçlara alerji olup olmadığının belirlenmesi aşamasında ise kan testi ya da provokasyon testi gibi ilaç alerji testi uygulanması gerekebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara