Durduk yere göz yaşarması neden olur?
Göz yaşarmasının altında yatan binlerce sebep olabilir. Fakat bir hastalığın habercisi olarak kendini belli ediyorsa, bu durum ciddi olarak algılanmalıdır. Peki ama göz yaşarması ya da sulanması yaşayan kişi bunu nasıl anlayacak? Göz yaşarmasının nedenleri nelerdir? Durduk yere göz yaşarması neden olur? Göz sulanması nedenleri nelerdir? Göz yanması ve sulanması nasıl geçer? Göz sağlığına hangi vitamin iyi gelir? Göze iyi gelen besinler nelerdir? Bitkisel tedaviler...

Oluşturma Tarihi: 2021-02-05 16:18:34

Güncelleme Tarihi: 2021-02-05 16:18:34

 En önemli organlardan biri olan gözlerde meydana gelen sulanma, herhangi bir göz probleminin habercisi olabilir. Bu gibi sorunların nedenini öğrenmek ve gelecekte böyle sıkıntıyla karşılaştığınızda br uzmana başvurmanız gerekir.

Göz yaşarması/sulanması sebepleri nelerdir?

- Sinüzit

- Göz yorgunluğu

- Tozlu, rüzgarlı, kirli, çok soğuk veya çok sıcak hava koşulları

- Duman gibi çevresel faktörler

- Işık

- Konjonktivit

- Gözyaşı kanallarının tıkanıklığı

- Alerjiler

- Kullanılan ilaçların yan etkisi

- Kanser tedavileri

- Gözlerde çizilme veya yaralanma

- Göze yabancı cisim kaçması

- Göz kapağı iltihabı

- Kirpik batması

- Yorgunluk

- Vitamin eksikliği

- Kontak lens kullanımı

- Kozmetik ürünlerden kaynaklı problemler

Göz sulanması için ne iyi gelir? Bitkisel tedaviler

Göz sulanmasını durdurmak için soyulmuş patates ya da çay demini bir peçeteye sararak gözünüze koymanız işe yarayacaktır. Bunun dışında bol su ve bal tüketimini de ihmal etmemek gerekiyor. Özellikle göze iyi gelen besinleri tüketerek, tedavinin süresinin kısalmasını sağlayabilirsiniz.

Göze iyi gelen besinler hangileri?

Göz sağlığına hangi vitamin iyi gelir? Göz sağlığı için  A vitamini, C vitamini ve E vitaminlerinden faydalanmak gerekir.

Havuç, kabak, tatlı patates, kabak, portakal, mango, lahana, kırmız dolmalık biber, brüksel lahanası, kavun, kayısı ve balık yağı bol miktarda A vitamini( beta-karoten) içermektedir.

Turunçgiller, kiraz, ahududu, çilek, papaya, kivi, yaban mersini, brokoli, yeşil ve kırmızı biber, lahana ve karnabahar C vitamini yönünden zengin besinlerdir.

Buğday tohumu, fıstık, ay çekirdeği, avokado, badem, keten tohumu ve yumurta E vitamini yönünden zengin besinlerdir.