Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Gıda ambalajlarından kimyasal tehlike!

Yeni araştırma, gıda ambalajlarından vücuda geçen kimyasalların korkutucu boyutlarını gözler önüne seriyor. Hangi ambalajlar ve yiyecekler daha tehlikeli?

2 Saat Önce Güncellendi

2024-09-22 15:15:23

Gıda ambalajlarından kimyasal tehlike!

Yapılan yeni bir araştırma, gıda ambalajlarından vücudumuza geçen kimyasalların korkutucu rakamlarını ortaya koydu. Peki, hangi yiyecekler ve ambalajlar daha tehlikeli?

GIDA AMBALAJLARINDAN GEÇEN KİMYASALLAR!

İsviçre'den bilim insanlarının liderliğindeki bir uzman grubu, insanlardan alınan örneklerde, gıda ambalajlarında bulunan 14.000 kimyasaldan 3.601'inin insan vücudunda bulunduğunu tespit etti. Bu kimyasallar arasında metaller, perfloroalkil maddeler (PFAS), ftalatlar ve endokrin sistemini bozma potansiyeline sahip diğer maddeler yer alıyor.

TEHLİKELİ KİMYASALLARIN KAYNAKLARI!

Araştırmanın yazarlarından Jane Muncke, bu kimyasalların ambalajlardan gıdalara sızdığını belirtti. Yüksek sıcaklıkların kimyasalların gıdaya geçişini hızlandırdığına dikkat çekti. Özellikle yağ ve asit oranı yüksek gıdaların ambalajlarından kimyasal çekme olasılığı daha yüksek.

PLASTİK AMBALAJLARA DİKKAT!

Massachusetts Üniversitesi'nden Prof. Dr. Thomas Zoeller, plastik ambalajların gıda ile temasının kimyasal geçişi açısından önem taşıdığını vurguladı. Araştırmalar, gıda ambalajlarının daha iyi test edilmesi ve denetlenmesi gerektiğini ortaya koydu.

Haber Ara