İmplant nasıl yapılır? Diş implant nedir? Devlette implant ne kadar? İmplant diş fiyatları 2022. Genç yaşta implant? Aynı gün implant nedir?
İmplant nasıl yapılır? Devlette implant ne kadar? Diş implantı nedir? Genç yaşta implant ve implant diş fiyatları 2022. Şeker hastalarına implant yapılır mı? Aynı gün implant nedir? Diş implant ile ilgili merak edilen tüm soruların cevaplarını haberimizde yanıtlıyoruz.

Oluşturma Tarihi: 2022-11-28 12:27:36

Güncelleme Tarihi: 2022-11-28 22:43:36

Tarayıcınız video oynatma özelliğini desteklemiyor.
Diş implant nedir?

Günümüz sağlık sorunlarından en hızlı tedavi edilmesi gerekenlerin başında ağız ve diş sağlığı sorunları gelmektedir. Birçok nedenden ötürü diş kaybı yaşamış tüm hastaların kayıp dişlerine yeniden kavuşması için uygulanan başlıca yöntem implant diş tedavisidir.

Diş İmplant Tedavisi çeşitli nedenlerden ötürü işlevini yitirerek kaybedilmiş dişin yerine yenisinin yerleştirilmesi işlemidir. Bu işlem çene kemiğine takılan titanyum bir vida üzerine diş takılmasıdır.

Doğal görünümünü kaybetmiş diş yapısının daha da bozulmaması adına gerçekleştirilen bu işlem ileride oluşacak diş sağlığı sorunlarının da önüne geçmektedir.

İmplant çeşitleri

Teknolojinin sağlık alanındaki büyük atılımları neticesiyle tedavi yöntemleri gibi tedavi materyalleri de birçok çeşide sahiptir. İmplant tedavisinde ve materyallerinde de birçok çeşitlilik bulunmaktadır. Kullanılacak implant çeşidinin belirlenmesi hastanın çene kemiği ve destek dokusuna bağlıdır. Hastaların yapılarına göre uygulanan implant çeşitleri aşağıdaki gibidir. Subperiosteal : Kemik ölçülerinin alınmasıyla hazırlanan bu implant çeşidi çiğnemek için harcanan kuvvetin tüm çeneye yayılmasını sağlamaktadır ve en çok tercih edilen implantlar arasındadır. Endodontic : Çene yapısını güçlendirmek adına zayıf diş yapılarını onarmak için kullanılan implanttır. Transmandibular : Oldukça zorlu bir tedavi yöntemi olmasından ötürü yaygın olarak kullanılmayan bu teknik kemik hacimlerindeki eksikliği gidermek için kullanılmaktadır. Endosteal : Silindirik, vidalı ve bıçaklı olarak sınıflandırılan bu yöntem çene kemiğinin iç kısmında kullanılmaktadır ve en çok kullanılan tedavi yöntemidir. Bir ya da birden çok diş eksikliklerinde kullanılmaktadır. İntramucosal : Günümüzde sıklıkla kullanılmayan bu yöntem protez retasyonunu iyileştirmek için kullanılan titanyum bir implanttır. Kimlere implant uygulanabilir?

Başlangıç olarak hastanın çene gelişimini tamamlamış ve 18 yaşını tamamlamış olması gerekmektedir. Tedavi olacak kişilerin implant tedavisine uygun olup olmadığının anlaşılması için önelikle röntgen çekilmekte ve ön muayenesi gerçekleştirilmektedir. Akabinde uygunluk onayı verilir ve işleme başlanabilir.

Kimlere implant uygulanamaz?

Çene gelişimini tamamlamamış ve 18 yaşını aşmamış kişilere uygulanamayan İmplant tedavisi omuz bölgesi üzerinde radyoterapi görmüş kişilerde uygulanamaz. Ayrıca yüksek tansiyon, diyabet, hemofili ve otoimmun hastalarında doktor onayı olmadan tedaviye başlanmamaktadır. Ağız içi yaraların iyileşmesine olumsuz etkide bulunduğundan ötürü yüksek sigara kullanımı olan kişilerde tercih edilmeyen impant tedavisi, kan sulandırıcı kişilerde ilaca ara vermedikleri durumlarda kullanılmamaktadır. İmplant nasıl yapılır?

Diş implantı lokal anestezi ile dişinçene kemiğine titanyum vida ile monte edilmesi işlemidir. Ancak çene kemiğinin gelişiminin sonlanması ile uygulanabilen bu uygulama teknolojinin de yardımı ile son derece etkili çözümler sunmakta ve yüksek oranda başarı göstermektedir.

Başlangıç olarak özel bir matkap yardımıyla çene kemiğine bir vide takılır ve oluşan kesik dikiş yardımı ile kapatılır. Takılan bu vida diş kökü görevi görmektedir.  Vidanın çene kemiği ile bütünleşme süresi bittikten sonra mevcut diş yapısına en uygun implant diş yerleştirilmektedir. Bu implant işlemi sıklıkla tercih edilen yöntemlerin başında gelmektedir. İşlemin sonlanmasının ardından iyileşme süreci al çene için yaklaşık 3 ay, üst çene için ise yaklaşık 4 ay kadardır.

Bunların dışında Flapness olarak adlandırılan yöntem de uygulanabilmektedir. Bu tedavi yöntemi ile hastanın diş kökü punch ismi verilen aparat ile oyulur ve dikiş, kanama ve cerrahi operasyona ihtiyaç duyulmadan işlem gerçekleşmiş olur.

Ayrıca hastanın ağız ve çene sağlığının uygun olması durumlarında ise ancak seçkin doktorlar tarafından yapılabilen Aynı Gün İmplant tedavisi de uygulanabilmektedir. İmplant sonrasında neler yapılmalıdır? İmplantın yapıldığı yere konulan tampon minimum bir saat ağızda tutulmalıdır. Gazlı içeçeklerden, alkolden ve sigaradan minimum on gün uzak durulmalıdır. Şişliklerin oluşmaması için operasyon sonrasında ilgili bölgeye soğuk kompres uygulanmalıdır. Sızıntı şeklindeki küçük kanamalar ilk gün olası bir durumdur fakat artması durumunda mutlaka işlemi yapan kliniğe başvurulmalıdır. Bu gibi durumların tetiklenmemesi için gargara kullanımına minimum iki gün ara verilmelidir. İlk üç gün aşırı sıcak ve soğuk gıdalardan uzak durulmalı, bunun yerine ılık ve yumuşak gıdalar tercih edilmelidir. Operasoyon yapılan bölgenin çevresindeki bakterilerin olumsuz etki yaratacağından ötürü çevre dişlerin fırçalanması gerekmektedir. Dikişlere zarar vermemek için yüz ve ağızdaki gerilimden uzak durulmalı, operasyonun yapıldığı böyleye baskı olmaması için yumuşak yastık tercih edilmelidir. İşlemi yapan kliniğin verdiği ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır. İmplant işleminde ağrı olur mu?

İmplant diş tedavisinde lokal anestezi kullanıldığından ötürü operasyon esnasında herhangi bir hissiyat oluşmamaktadır. Operasyon sonrasındaki süreçte ise ağrı kesici kullanılması yeterli olacaktır. Tedavinin ardından hastalar implantlı dişlerinin hangisi olduğunu anlayamayacak derece ağrısız bir süreç yaşamaktadır.

Vücut implantı reddeder mi?

Son teknolojinin nimetlerinden faydalanan sağlık sektörü durmadan kendini yenilemekte ve geliştirmektedir. Bu sebeple implant tedavisinde son teknolojinin ürünü olan titanyum malzemesi kullanılmaktadır. Titanyum doku dostu bir yapıya sahip olduğundan ötürü kolaylıkla vücuda ayak uydurmakta ve reddedilme gibi bir durumu ortadan kaldırmaktadır.

DEVLETTE İMPLANT NE KADAR?

Devlet hastaneleri tarafından da nadir durumlarda uygulanan diş impilantı operasyonları yoğun taleplerden ötürü uzun sürelerde gerçekleştirilmektedir. Bu nedenden ötürü özel hastanelerde sıklıkla gerçekleştirilen diş implantı operasyonları fiyat olarak yüksek bir rekabete neden olmaktadır. DEVLET KAÇ İMPLANT KARŞILIYOR?

SGK 3713 sayılı Kanun kapsamında maaş alan 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununca devlet bir çene için en çok dört adet impilant tedavisine destek vermektedir.

İMPLANT DİŞ ÇÜRÜR MÜ?

Doğal bir görünüme kavuşmanın yanı sıra, ağız ve diş sağlığınıza yeniden kavuşmanızı sağlayarak akıcı konuşmanızı, rahatça gülmenizi ve rahat yemek yemenizi sağlayan implant diş organik bir yapıya sahip olmamasından ötürü çürümemektedir. İMPLANT KAÇ YIL GİDER?

Uzun yıllar yurt içi ve yurt dışında eğitimi tamamlamış olan Safa Dental Global hastaneleri hekimlerinden Msc. Dt. Hasan Fatih Sezgin Diş İmplantının ciddi bir operasyon olduğunu ve alanından uzman hekimlerce gerçekleştirilmesi durumunda hastalığın ömürlük olarak tedavi edilebileceğini ifade etti.

ŞEKER HASTALARINDA İMPLANT KULLANILIR MI?

İmplant tedavisinin uygulnaması için öncelikle hastanın gerekli tetkiklerden geçmesi gerekmektedir. Tansiyon ve şeker hastalarının implant yaptırması için gerekli tüm tetkiklerden geçmesi ve uzman doktor onayı alınması gerekmektedir. İmplant tedavisine uygun olan hastaların çene kemiklerine monte edilen vida işleminin kaynama süresinin ardından diş monte edilmektedir. Bu süreç yaklaşık olarak 8 ila 12 hasta sürebilmektedir.

Hastanın ağız ve çene sağlığının en vermesi durumlarında ise ancak seçkin doktorlar tarafından yapılabilen Aynı Gün İmplant tedavisi de uygulanabilmektedir.

Uzun yıllar yurt içi ve yurt dışında eğitimi tamamlamış olan Safa Dental Global hastaneleri hekimlerinden Msc. Dt. Hasan Fatih Sezgin Diş İmplantının ciddi bir operasyon olduğunu ve başarı sağlanması durumunda hastalığın ömürlük olarak tedavi edilebileceğini ifade etti. 2022 İMPLANT FİYATLARI

2022 yılında implant fiyatları farklı bütçelere göre seçedeğişiklik gösteriyor. Yerli implantlar 70 ila 100 euro arasında değişkenlik gösterirken, ithal implantlar 150 ila 500 euroya kadar çıkmaktadır.