Dolar

35,1981

Euro

36,7471

Altın

2.968,65

Bist

9.724,50

Kendi kanserini kendisi tedavi etti, dünyayı karşısına aldı!

Beata Halassy isimli araştırmacı kadın, kanser tedavisinde daha önce rastlanmamış bir yöntem geliştirdi. Kanserini kendi geliştirdiği virüsle tedavi eden 53 yaşındaki virolog kadın tartışmalara yol açtı. Halassy'nin uygulaması uzmanlar tarafından reddedilirken, birçok hakemli dergi de ret cevabı verdi.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-11-14 12:42:01

Kendi kanserini kendisi tedavi etti, dünyayı karşısına aldı!

Kanserini kendi geliştirdiği virüslerle tedavi eden bilim İnsanın yöntemi tartışmalara yol açtı.

53 yaşındaki virolog Beata Halassy, 2020 yılında nükseden meme kanserini tedavi etmek için geleneksel yöntemleri reddederek, kendi geliştirdiği bir virüs tedavisiyle sağlığına kavuştu.

Gb8bUmdXwAA8GHK

Halassy, sol memesinin alınmasına neden olan kanserin yeniden ortaya çıkmasının ardından kemoterapi yerine, onkolitik viroterapi (OVT) adını verdiği deneysel bir tedavi yöntemi kullanmaya karar verdi.

GcMNad0asAgZPaQ

ONKOLİTİK VİROTERAPİ NEDİR?

Onkolitik viroterapi, kanser hücrelerine saldırmak için genetik olarak değiştirilmiş virüslerin kullanıldığı bir tedavi yöntemidir.

Bu virüsler, sağlıklı hücrelere zarar vermeden yalnızca kanserli hücreleri hedef alır ve bağışıklık sistemini hastalıkla mücadeleye yönlendirir. Ancak, bu tedavi henüz dünya çapında geniş bir onay almış değil ve çoğunlukla ileri evre kanserlerde test edilmektedir.
Halassy, virüslerin genetik yapısının değiştirilerek kanser hücrelerine saldıracak şekilde programlandığını açıkladı. Kızamık ve veziküler stomatit virüslerini kullanarak tedaviye başladı. Halassy'nin laboratuvarındaki deneylerin ardından, tedavi başarılı sonuçlar doğurdu ve Halassy, 4 yıldır kansersiz bir yaşam sürdüğünü belirtiyor.

GcMN-HMasAMSywt

BİLİM DÜNYASINDAN TEPKİLER

Halassy'nin tedavi süreci, bilim camiasında büyük bir tartışma yarattı. Tedavi, etik kaygıları ve güvenlik endişelerini gündeme getirdi. ABD'deki Illinois Üniversitesi'nden Jacob Sherkow, Halassy'nin kendi üzerinde deney yapmasının etik sınırlar içinde olup olmadığı konusunda kaygılarını dile getirdi. Sherkow, "Bence sonuçta etik sınırlar içinde kalıyor ancak bu kesin bir durum değil," diyerek, daha fazla etik perspektifin ortaya konması gerektiğini belirtti.

Gb8bUmcXwAAzLrd

Halassy'nin deneysel tedavi sürecinin başkaları tarafından örnek alınmasının riskli olabileceğini vurgulayan uzmanlar, tedavinin yalnızca uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğini ifade etti. Halassy de, OVT yönteminin yüksek bilgi ve deneyim gerektirdiğinden, başkalarının kendi tedavisini taklit etmeye kalkışmayacağını düşündüğünü söyledi.

HAKEMLİ DERGİLER ÇALIŞMASINI REDDETTİ

Halassy, olumlu sonuçlar almasının ardından, kendi tedavi yöntemini dünyayla paylaşmak istedi. Ancak, çok sayıda hakemli dergi, çalışmasını reddetti. Nihayetinde, bu deneysel tedavi üzerine yazdığı makale, Ağustos ayında Vaccines dergisinde yayımlandı. Halassy, eylül ayında da hayvanlardaki kanser tedavisinde OVT kullanımı üzerine araştırmalar yapabilmek için fon aldığını açıkladı.

NTV

SON VİDEO HABER

Televizyon binasına zorla girmeye çalışan şüpheliye gözaltı

Haber Ara