Dolar

34,0638

Euro

38,0568

Altın

2.834,88

Bist

9.975,61

Maymun Çiçeği Türkiye'de Tespit Edildi Mi? Sağlık Bakanlığı'ndan Açıklama

Türkiye'de maymun çiçeği virüsüne dair çıkan iddialar, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yalanlandı. Resmi açıklamalara göre, ülkede şu an için maymun çiçeği vakası bulunmamaktadır. Virüs temas yoluyla bulaşıyor, toplu alanlarda dikkat edilmesi gerekiyor.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-08-22 13:26:58

Maymun Çiçeği Türkiye'de Tespit Edildi Mi? Sağlık Bakanlığı'ndan Açıklama

Maymun çiçeği virüsü tüm dünyada yayılmaya devam ederken, Türkiye'de de vatandaşlar bu konuda endişelerini sürdürüyor. Medyada yer alan bazı haberlerde, Ankara Etlik Şehir Hastanesi ve Bilkent Şehir Hastanesi'nde birkaç kişinin maymun çiçeği hastalığı şüphesiyle karantinaya alındığı iddia edilmişti. Ancak bu iddialar üzerine Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, bir açıklama yaparak bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Açıklamada, "Ankara'daki hiçbir sağlık tesisimizde maymun çiçeği (mpox) hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan hastamız bulunmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

SON DAKİKA AÇIKLAMASI: MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ TÜRKİYE'DE YOK

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu tür iddialar, gereksiz bir panik ortamı yaratmaya yönelik asılsız bilgilerdir." diyerek, vatandaşların resmi açıklamalara itibar etmeleri gerektiğini vurguladı. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve Bakanlık tarafından düzenli bilgilendirmeler yapıldığına dikkat çeken açıklamada, halkın doğru bilgilere ulaşması için gereken tüm adımların atıldığı ifade edildi.

MAYMUN ÇİÇEĞİ NASIL BULAŞIYOR?

Maymun çiçeği virüsü, temas yoluyla bulaşıyor. Özellikle toplu kullanılan kapalı alanlar, havuzlar, saunalar ve buhar odaları gibi yerlerde virüsün bulaşma ihtimali bulunuyor. Uzmanlar, bu tür ortamlarda dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

SON VİDEO HABER

Benfica, Kerem ve Orkun'un golleriyle kazandı

Haber Ara